Tarih: 01.01.0001 00:00 301

Mutlaka Gidin

Büyükçekmece Belediyesi, her yıl düzenlemiş olduğu okullar arası Çanakkale gezilerine Nisan ayında yeniden başlandı.

Mutlaka Gidin
 Çanakkale’nin öneminden bahseden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacı var. Geçmişi bilmeden geleceği planlamanın mümkün olmayacağı aşikardır” dedi.

 “Herkes Çanakkale’yi mutlaka gidip görmeli” sözünü yeri geldiğinde söyleyen Başkan Akgün, okullar arası Çanakkale gezisi etkinliğinin startını vererek, bu yıl ilk olarak Beykent Recep Güngör Anadolu Lisesi ve Kamiloba Beyazlar İlköğretim Okulu öğrencilerini Çanakkale’ye gönderdi.

Sabah saat 05:30’da okul önlerinden hareket eden, belediyenin tahsis ettiği 6 otobüs ile toplam 240 öğrenci Çanakkale’ye yolculuk yaptı. Yolculuk sırasında mola verilerek öğrencilerin yeme içme ihtiyacı karşılandı.

Gezi boyunca rehberler tarafından öğrencilerin tarihimizi ve gerçekleri öğrenmeleri açısından vurgular yapıldı. Rehberler eşliğinde gezilip, görülen yerler sırasıyla, Seyit Onbaşı, Şahin Dere Şehitliği, Avcıtepe Köyü, Salih Mutlu Müzesi, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Kanlısırt, 57.Alay Şehitliği ve son olarak Conk Bayırına çıkıldıktan sonra gezi son buldu.

İlk kez Çanakkale’ye giden bazı öğrenciler, geziden çok memnun kaldıklarını, tarihi daha detaylı bir şekilde öğrenmek için bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istediler.

Çanakkale gezisi sırasında öğretmen ve öğrencilere geziyi nasıl buldunuz sorusuna yanıt olarak,

Merve Karaca (Recep Güngör Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni): “Bu gezi umduğumdan daha da güzel oldu. Çok güzel organizasyon yapılmış, emeği geçenlere teşekkür ediyorum”.

Emine Bayındır (Recep Güngör Anadolu Lisesi Dil ve Anlatım öğretmeni): ”Bu gezinin öğrencilerimiz için çok yararlı olduğunu düşünüyorum organizasyon gerçekten çok iyiydi eminim ki öğrencilerimizde sıkılmadan bu gezide önemli bilgiler almış oldular”.

Aytekin Yetim (Recep Güngör Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı): “Çanakkale bizim için çok önemi olan bir yer. Burada zaman geçirmek bizi son derece duygulandırdı. Öğrenci arkadaşlarımız yoruldu ama buna değdi. Etkinliği düzenleyen Büyükçekmece Belediyesine ve Başkan Akgün’e çok teşekkür ediyorum”.

Emin Atmaca (Recep Güngör Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyatı öğretmeni): “ Bende ilk kez böyle bir geziye katıldım. Tarihi yeniden yaşamış gibi oldum. Bu tür etkinliklerin her yıl gençliğe yaşatılmasının faydalı olacağına inanıyorum ve bu geziyi düzenleyen Başkan Akgün’e çok teşekkür ediyoruz.”

Osman Çatal (Recep Güngör Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni):” Bu duyguyu bize ve öğrencilerimize yaşattıkları için Büyükçekmece Belediyesine çok teşekkür ediyorum. En son on beş yıl önce buraya gelmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar gelmek çok iyi oldu. Gezimizde rehberin içten anlatımlarıyla da gezi ayrı bir güzel oldu.”

Mustafa Yıldırım (Kamiloba Beyazlar İlk öğretim Okulu Sınıf Öğretmeni):” Bu gezi  öğrencilerimiz için çok iyi bir deneyim oldu hem bilgilendiler, hem de tarihi yerleri gördüler. Tarih dersini yerinde işlemiş gibi olduk bu tür etkinliklerin devam etmesi çok iyi olur. Organizasyon, ekip ve rehberlerimiz harikaydı bu gezide emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

Gamze Türkmen (Recep Güngör Anadolu Lisesi öğrencisi): “Bize tarihimizin gerçek yüzünü göstermek için bu kültür etkinliğini düzenleyen Büyükçekmece Belediyesine teşekkür ederim. Bizden sonraki gelecek nesil için de bu etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Hiç sıkılmadan buraları gezdik, gördük bunun için çok mutluyum.”

Sena Merve Bensu (Recep Güngör Anadolu Lisesi öğrencisi): “Bize tarihimizi tekrar yaşatma fırsatı tanıyan Başkan Akgün’e teşekkür ederiz.”

Didem Bitirim (Recep Güngör Anadolu Lisesi öğrencisi): “Her şey gayet düzenli organize edilmiş. Gezdik, gördük ve en önemlisi gerçekleri, tarihimizi öğrendik bu etkinlikte emeği geçen herkese başta Büyükçekmece Belediyesine teşekkür ediyoruz”

Hande Yıldırım (Recep Güngör Anadolu Lisesi öğrencisi): “Tarihimizi daha iyi tanımak ve geçmişe dönük manevi duygularımızın yeniden ortaya çıkmasına vesile olundu. Çanakkale gezisinin benim ve arkadaşlarım için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Rehber hocamızın da güzel ve anlaşılır anlatımıyla tarihi yeniden yaşamış gibi olduk. Büyükçekmece Belediyesine ve Başkan Akgün’e  düzenlemiş oldukları bu gezi için teşekkür ederiz”

İlyas Akyüz (Recep Güngör Anadolu Lisesi öğrencisi): “Hayatımızda unutamayacağımız bir deneyim yaşamamıza vesile olan Başkan Akgün’e teşekkürlerimizi bir borç biliriz.”

Burak Cengiz (Recep Güngör Anadolu Lisesi öğrencisi): “Doğru olarak bildiğimiz yanlışların bize anlatarak gerçek doğruları öğrenmemize vesile olan bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

Taha Yasin Kılıç (Recep Güngör Anadolu Lisesi öğrencisi): “İlk defa böyle bir geziye katılıyorum normal anlatımlara göre yerinde gezip görmek ve dinlemek çok daha anlaşılır ve farklı oluyormuş. Bize tarihimizi anlatacak tarihsel gezilerin yetkililerden devamını diliyorum .”

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.