Tarih: 27.04.2013 17:30

TÜRK Bayrağı Amerika’da Dalgalandı

Facebook Twitter Linked-in

24 yıldır büyük bir ilgi ve yoğun bir katılım ile düzenlenen yarışmaya bu yıl ABD’nin 52 Eyaleti ile 70 ülkeden 400 takımın katıldığı liseler arası düzenlenen (FRC) FIRST robotics Dünya Şampiyonasına katılan, ilk Türk takımı Adom Robotics  İstanbul Büyükçekmece Tepekent Lisesi oldu.

Genel koordinatörlüğünü Adom Ajans olarak Nezir Karayün'ün yaptığı, Büyükçekmece Tepekent Anadolu Lisesi müdürü Behçet Söğüt'ün kafile başkanlığında Teknoloji ve bilim tutkunu binlerce öğrencinin hazırladıkları toplam 400 robot kategorilere ayrılan kulvarlarda takımlar arasında kıyasıya yarıştı.

Amerika'nın Nissouri eyaleti, St. Louis şehrinde bulunan, eyaletin en büyük kapalı spor kompleksi olan, Edwırd James Dome Arena'da yapılan yarışmaya Amerikalı bir çok ünlü katılırken, yaklaşık 30 bin kişi izlediği şampiyonaya büyük ilgi oldu.

New York ta yapılan elemerde katogorisinde 1. Lik kupasını almaya hak kazanan Tepekent Anadolu Lisesi Oğuzhan Karayün ve Cem Alkan kaptanlığında İstanbul’un Yıldızları Adom Robotics 24 Nisan’da St.Louis’de yapılan  Dünya şampiyonasında mücadele ederek, ülkemizden binlerce km uzaklıkta uçakla yaklaşık 26 saat 3 aktarmayla yolculuk yaparak katıldığı yarışmada bayrağımızı dalgalandırdılar.

Haber: Nezir Karayün




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —