Tarih: 30.04.2013 11:41

Fırsatlar ve Tehditler

Facebook Twitter Linked-in

 Florya yerleşkesinde düzenlenen konferansa Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, DEİK Türk –Yunan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Erol Üser, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Sotiris Gıannakakis, İktisatçı ve Yazar Manos Xıanıs ve Sabah Gazetesi Atina Temsilcisi Stelyo Berberakis konuşmacı olarak katıldı.

 

Konuşmasında Yunanistan’da yaşanan ekonomik krize ilk başlarda uygulanan formüllerin yanlış olduğunu belirterek başlayan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Sotiris Gıannakakis, Yunanistan’ın 2020 yılına kadar 2009’daki durumuna dönmeyi planladığını ve bundan da umutlu olduğunu söyledi.  Gıannakakis, “Ben duruma şimdilik iyi bakıyorum. Yunan halkı şu an koalisyon hükümetine destek veriyor. Bizler de destekliyoruz. Emeklerimiz boşa gitmeyecek” diyerek Yunanistan’ın dünyanın her yanından yatırımcılara kapısının açık olduğunu ekledi.  Sotiris Gıannakakis konuşmasının sonunda önümüzdeki yılın sonuna doğru tünelin içinden yeni bir ışık göreceklerine inandıklarını dile getirdi. 

 

DEİK Türk –Yunan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Erol Üser ise yaptığı konuşmada Yunanistan’ın içinde bulunduğu durumdan çıkışının kolay olmayacağını vurgulayarak, “Şu an Yunanistan sert düşen bir top gibi bir ekonomiye sahip. Ekonomik tablo kötü. Buna rağmen Yunanistan ekonomisine umutla bakmak lazım” dedi.  Üser, son dönemde Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştiğini ve Türk iş adamlarının ve Türk hükümetinin Yunanistan’da yaşanan ekonomik depreme hemen reaksiyon gösterdiklerini belirtti.

 

Sabah Gazetesi Atina Temsilcisi Stelyo Berberakis ekonomik krizin Yunan halkı üzerinde çok büyük bir etki yarattığını aktardı. Yaşanan krizin iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinde büyük fırsatlar sağlayacağının altının çizen Berberakis, “Biz eskiden Yunanistan’da Türkçeyi kısık sesle konuşurduk ama şimdi siz Atina sokaklarında, Atina Metrosu’nun hemen karşısında Türk Hava Yolları’nın reklamlarını görebilirsiniz. Bu geçmişle kıyaslandığında umut verici bir gelişme. Yunanistan kanallarının büyük çoğunluğu bugün gün boyu Türk dizileri gösteriyor. Vize konusunda da Yunanistan artık eskisi gibi değil,” diyerek Yunan halkının Türklere olan bakış açısının değiştiğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —