Tarih: 02.05.2013 10:55

Tepecik yeni çehresine kavuşuyor

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece de kentsel dönüşümün bu seferki durağı Tepecik Mahallesi oldu. Tepecik mahallesinde bulunan depreme dayanaksız cami ve iş merkezi halkın yoğun katılımıyla düzenlenen törenle yıkıldı. Kentsel dönüşüme deprem yenileme çalışması olarak da destek veren Büyükçekmece Belediyesi yeni çehresine adeta kavuşuyor.


'Halkımızın hizmetine sunacağız'
Prensip olarak  Camilerin altına ticarethane koydurmadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Büyükçekmece de kentsel dönüşüm, şehrimizin karakteristik yapısına uygun olarak devam etmektedir. Yıllardır yenilenmesi gereken ve kendini dahi ayakta tutamayan iş merkezini ve camiyi yıkıyoruz. İş merkezinin yerine yeşil saha olacak. Camiyi ise Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapıp halkımızın hizmetine sunacağız’’ dedi. 30 yıldır  kentsel dönüşümü sesiz sedasız yaptıklarını ifade eden Akgün, Büyükçekmecedeki kentsel dönüşümün eskimiş çürümüş dişlerin çekilmesinden ibaret olduğunu söyledi.

“İnsanların canı yanmasın”
Akgün, Depremin geleceğini ve İstanbul’da milyonlarca insanın hayatını kaybedeceğini ifade ederek; “Bütün çürük binaları yıkıp can kaybını asgariye indirmemiz lazım. Yapımı gecikmeli olsun ama insanların canı yanmasın. Hepimizin bütün çalışması insanların mutluluğu ve insanların canının kurtarılması için olmalıdır’’ şeklinde konuştu.

Halktan yoğun ilgi

Yıkım esnasında etrafı saran tepecik halkı Akgün’e teşekkür ederek bu güne kadar tepecik böyle bir hizmet görmemiştir diyerek alkışladılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —