BÜYÜKÇEKMECE 2.05.2013 12:53:00 328 0

Akgün 4 yılın hesabını verdi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2009- 2013 dönemi içerisinde yapmış olduğu çalışmaları Büyükçekmecelilere anlattı. Başkan Akgün, Fenerbahçe’nin UEFA şampiyonu olması halinde Galatasaray Şampiyonlar Anıtı’nın

Akgün 4 yılın hesabını verdi
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2009- 2013 döneminde yapmış olduğu çalışmaları ‘Örgütü ve Halkı Bilgilendirme Toplantısı’nda anlattı. World Point Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekillleri Süleyman Çelebi, Ali Özgündüz ,Oktay Ekşi, İl Yöneticileri, İlçe başkanları, Belediye meclis üyeleri ve sayısı onbine  yakın vatandaş katıldı.  ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla konuşmasına başlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, katılımcılara bu toplantıların 5 kez daha tekrarlanacağını söyledi.

“İyimser davranıyorsunuz”

Tepecik ve Mimarsinan belde belediyelerinin sahte imar ve sahte meclis kararının verilmesi hakkında katılımcıları bilgilendiren Akgün, “Bunlar milletin çok fazla bildiği şeyler değil. Eğer benim yerimde biraz daha gaddar birisi olsaydı, Tepecik ve Mimarsinan belde belediyesinde çalışan üst düzey arkadaşlarımızın çok büyük sıkıntıları olurdu.  Ben her şeye rağmen dişimi sıktım, yutkundum yani en asgari düzeyden gittim. Ben Bu dönem  Başkanı olalı 4 yıl geçti. Acaba yönetim, Hasan Akgün ile ilgili böyle bir olay yakalamış olsaydı ne olurdu. İşte o gün beni yargılarlardı. Bunların bilinmesini istiyoruz. O belde belediyesinde çalışan arkadaşlarımız kullanılmıştır. Küçük belediyelerin küçük hesapları içerisinde çeşitli kararlar verilmiştir. Oradaki arkadaşlarımızın çoluk çocuklarını mağdur etmeyelim denilmiştir. Hatta bazı  Müfettişler; sayın başkan, çok iyimser davranıyorsunuz. Yetki sizde sorumluluk sizde, Yarın başınız derde girer diye beni uyarmışlardı. Buna rağmen çocuklarını mağdur etmedim. Bunlarında bilinmesi lazım” dedi.

“Büyük siyasi rant kazanacak”

Fenerbahçe’nin UEFA şampiyonluğuna ulaşması durumunda Fenerbahçe Anıtı’nın da Büyükçekmece’de yer alacağını söyleyen  Hasan  Akgün, “Bana her zaman şöyle diyorlar: ‘Siz Galatasaray yöneticisi gibisiniz, siz Galatasaray şampiyon olduğu için Galatasaray Şampiyonluk Anıtını yaptırdınız’ Ben de bunun üzerine;  ‘Evet göreceksiniz, hem de projesi yapıldı. Galatasaray Şampiyonlar Anıtı’nın iki katı yükseklikte,  Beykent Üniversitesi’nin önünde, Turgut Özal Bulvarı’nın karşısında dedim” diye konuştu. Büyükçekmece Yat limanı ile ilgili şunları söyleyen Akgün; “Büyükçekmece Yat limanı, Tüyap Fuar Merkezi, Tv Kulesi gibi çok önemli katkı sağlayacak, ülke adına yapılamakta olan bir tesistir. Daha öncesinde Sayın Başbakanımız başka bir yat limanının açılışını yaparken aynen şunu söylemiştir; “Türkiye devleti sınırları içersinde yaklaşık 7500 km sahili olan kıyı sahillerine Yat limanı yapmak isteyenlerin önünü açın, onları destekleyin, yat limancılığından biz Yunanista’nın aldığı paranın yarısını alamıyoruz” demişti. Fakat aynı partinin Büyükçekmece İlçe Başkanı göreve gelir gelmez, Büyükçekmece yat limanını yıktıracağım dedi. Yat limanı yokken kimse sesini çıkarmadı. Ama ne yazık ki düşünceleri şu, Hasan Akgün bu tesisi yaparsa buradan büyük siyasi rant kazanacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hanesine yazılacak. Biz bunu engelleyelim dediler. Kim engelledi yerel siyasi engelledi, başbakan asla engellemez” dedi.  Akgün, yat limanı çalışmalarının bittiğinde ise ülkeye ve Büyükçekmece’ye çok büyük bir katkı sağlayacağını, burada bin kişi istihdam edileceğini, dolaylı olarak 800 bin kişinin umut kapısı olacağı için bu projenin çok önemli olduğunu vurguladı. Televizyon kulesinin 20 yıldan bu yana atıl vaziyette bırakıldığına da değinen  Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi;Televizyon Kulesi,  20 yıldan beri hayattadır. İnşaatı devam etmiyor. Ankara’dan, Telekominikasyon Genel Müdürlüğü’nden frekans tahsisi bekliyor. Bunun gerçekleşmesi durumunda, Türkiye’nin ilk tv kulesi olarak devreye girmesi bekleniyor”  dedi. Akgün; “Fuar merkezi,  Televizyon Kulesi, yat limanı, bisiklet yolları, ışıklandırmalar, Avrupa medeniyetinin çok fazla önem verdiği şehircilik parçalarıdır. Bu nedenle de, Türkiye’de dünya da Büyükçekmece, aydınlık bir yoldadır. Bunlarla mukayese ettiğimiz zaman Avrupa’da ki ülkelere baktığımızda Avrupa standartlarının çok üzerindedir.” Dedi. Akgün toplantıda, Büyükçekmece’de 16 metre yükseklikte Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin yapılacağını da müjdeleyerek, “Bu programdan önce heykelin temelini atıp da geldim” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler:

İmamoğlu, Kıydı Özel ve Çaykara Mesaj Verdi

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret


Emekli Baba Ve Oğul Aynı İş Kuyruğunda…

Heyecanla Sokak Ligi Başlıyor

Çevre Dostlarından, Atık Yağ Toplama Projesi

Kitap Fuarı, 18 Ekim’de başlıyor

Özer; Mahalle Bizim, Kararlarımız Ortak...

Gürsel İlgüz; “Kimse Kaybetmedi, Beylikdüzü Kazandı”

Çaykara¸5 Ayda 50 Bin Tonun Üzerinde Asfalt Döktü

Başkan Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Damat’ı Ağırladı

Pamuk’tan Balcıoğlu’na Ziyaret

Metrobüste Sürpriz Doğum...

Başkan Özer, 6 aylık hizmetlerini İBB meclis üyelerine anlattı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terör ve Provokasyon Mesajı…

Görme Engelliler İçin Dokunulabilir Sanat

Çırak, İşindeki Başarının ve Büyümenin Sırrını Anlattı

Sakarya'da gören güzel yüreklerle anlamlı buluşma

Antalya Muratpaşa'dan 'göç' bildirgesi

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Sağlık çalışanları 19 Ekim'deki büyük mitinge hazırlanıyor

Mercedes tutkunları İnegöl’de bir araya geldi

Ordu Kumru’nun silüeti Büyükşehir ile değişiyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.