ESENYURT GAZETESİ 6.05.2013 18:32:00 1062 0

Konsey Çalışıyor

Esenyurt Kent Konseyi’nin seçilen yeni yönetimi, siyasi partiler ve ilçe protokolünün de aralarında bulunduğu bir dizi ziyaret turuna başladı.

Konsey Çalışıyor
 Kent Konseyi yönetimi Esenyurt’ta bulunan siyasi partileri ve kamu kurumlarını ziyaret ederek, sorunlar ve talepler hakkında bilgi aldılar.

 

Esenyurt Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği ziyaret turlarına Başkan Vekili Temur Akçiçek, Genel Sekreter Elif Özkabaş Yeşil, Abdullah Yılmaz, Ali Murat Alatepe, Murat Cebecioğlu, Mehmet Hisar, Hüseyin Çam, Erdal Keskin ve Senar Ok katılım gösterdiler.

 

 

Esenyurt Kent Konseyi Nisan ayının son gününe ilçede bulunan siyasi parti temsilcilikleri ve kamu kurumlarını ziyaret ederek başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan ziyaretler de ilk olarak CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ziyaret edildi. CHP’nin ardından BDP Esenyurt İlçe Başkanı Kudret Gülün’ü ziyaret eden heyet, Saadet Partisi İlçe Başkanı Peyami Aksu ve MHP Esenyurt İlçe Başkanı Halit Özer’i de ziyaret ederek, Esenyurt’un sorunlarını konuştu.

 

“Daha Yaşanabilir Bir Esenyurt Hedefliyoruz”


 

Siyasi partilere yönelik yapılan ziyaretlerde konuşan Kent Konseyi Başkan Vekili Temur Akçiçek, Kent Konseyi seçiminin ardından aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Akçiçek, ‘Kent Konseyi sizlerinde bildiği Ülkemizde her ilçede kurulmuş sivil toplum örgütüdür. Bizlerde sizlerin vermiş oldukları temsilcilerle birlikte Esenyurt Kent Konseyi olarak görev dağılımlarımızı gerçekleştirdik ve 8 ayrı komisyon kurarak 20 kişilik yönetim kurulu üyelerimizde bu komisyonlarda görev aldık. Esenyurt’un sorunlarını ve çözümleri için çalışmalarımız sürdürmektedir. Esenyurt’un sorunlarını sizlerle birlikte çözmek ve ortak akıl için sizlerinde konseye katkı sunmanızı bekliyoruz. Temsilcilerinize önerilerinizi sunabilirsiniz. Ayrıca en kısa sürede Esenyurt Emniyet Müdürü, Kaymakamlık, Milli Eğitim ve siz değerli siyasi parti temsilcilerimizin de bulunacağı genişletilmiş bir Kent Konseyi toplantısı düzenleyerek, Esenyurt’u konuşacağız. Sizlerin görüşlerini alarak daha iyi ve yaşanılır bir Esenyurt hedefleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kent Konseyinin yaptığı ziyaretlerden duydukları memnuniyeti diler getiren CHP, BDP, MHP ve SP İlçe Başkanları, Esenyurt için her zaman ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. İlçe Başkanları ayrıca genişletilmiş Kent Konseyi toplantısı talebinde bulunarak, Afet ve madde bağımlıları için birer komisyon çalışması yapılması konusunda görüş bildirdiler.

 

“Esenyurt’ta Suç Oranı Düşüyor”

 

Siyasi partilere gerçekleşen ziyaretlerden sonra İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu’nu makamında ziyaret eden Kent Konseyi üyeleri, Emniyet çalışmalar hakkında Çengeloğlu’ndan fikir aldılar. Çengeloğlu ziyaret esnasında yaptığı konuşmada; “İlçe Esenyurt’un son iki yıldır suç oranların da azalma sağladığı bizlere iletilen raporlarla ortaya çıkıyor. İlçemizde özellikle madde bağımlısı gençler ve bunlara uyuşturucu madde temin eden satıcılar konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda da sizlerin daha duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi. İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu’nun yaptığı açıklamalardan sonra kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkan Vekili Temur Akçiçek “Çalışmalarınızı takip ediyor ve Emniyetimizin yaptığı çalışmalardan gurur duyuyoruz. Ancak sizinde ifade ettiğiniz gibi bu madde bağımlısı ve satıcılar konusunda bizlerde ciddi şikâyetler almaktayız. Bu konuda Belediye Başkanımız ve siyasi partilerimizin de katılacağı bir toplantı ile birlikte bölgemizde bu konuda çalışmalar yapmalıyız’ şeklinde konuştu.

 

Uyumaz Uyarıda Bulundu

 

İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz’ı da ziyaret eden Kent Konseyi yöneticileri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken Kent Konseyi Başkan Vekili Temur Akçiçek çalışmalara katkı sunmaları için görüş ve önerileri ile destek olmalarını istedi. Kaymakam Halil Uyumaz’da iki konu üzerinde çalışma yapılmasını önerdi. Uyumaz ilk olarak sigara’nın zararlarını içeren ve bu konudaki yasak uygulaması ve cafeterya ve kahvelerde bu konuda bilgilendirme yapılması yönünde çalışma yapılmasını önerdi. Uyumaz ikinci önerisinde ise yaygınlaşan madde bağımlılığı için ciddi bir çalışma yapılmasını ve özellikle bu konuda gerekirse ailelere de psikolojik destek sağlanması için girişimde bulunulmasını gerektiğini ifade etti. Kaymakam Halil Uyumaz’ın önerilerini değerlendireceklerini ifade eden Akçiçek bu konularda ciddi bir çalışma içerisinde olacaklarını ve zaman zaman kendilerinden de destek alacaklarını belirtti.

 

 

Akçiçek  Değerlendirdi

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Esenyurt İlçe Tarım Müdürlüğü, Esenyurt Mal Müdürlüğünü ve son olarak Esenyurt İlçe Vakıf Müdürlüğünü ziyaret eden Kent Konseyi üyeleri kendi çalışmaları hakkında bilgi vererek, müdürlükler hakkında da bilgiler aldılar. Yapılan ziyaretler sonrasında Esenyurt Kent Konseyi Başkan Vekili Temur Akçiçek, ziyaretlerden sonra madde bağımlılığı konusunda daha fazla önem gösterilmesi için çalışmalara hız vereceklerini ve kurdukları 8 komisyona ek olarak afet komisyonu oluşturacaklarını ifade etti. Akçiçek son olarak kısa bir süre içinde ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri ve kamu, kurum kuruluşlarıyla birlikte genişletilmiş bir toplantı düzenleyeceklerini ifade etti.

 

 

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.