Tarih: 06.05.2013 19:26

Arena Yıkılıyor

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri sahildeki yıkım çalışmaları kapsamında şimdi de Türkiye’nin tek gece güreşi yapılan Arena’yı yıkmak istemesi büyük tepki ile karşılandı. Siyasi partiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları Büşükşehir Belediyesi’nin ata sporumuz Güreşe farklılık getiren Arena’nın yıkılmasının anlaşılır bir tarafının olmadığını ifade etti.

1 Mayıs tatil gününü fırsat bilen Büyümşehir belediyesine bağlı taşeron bir firmanın jcb’si dün sabah ansızın Arena’ya daldı. Güreş alanının çimlerini şökerek tahrip eden ekiplerin fark edilmesi üzerine Avcılar Belediye harekete geçti. Arena’ya gelen zabıta ekipleri yıkım çalışmasını durdurdu.

Avcılar Belediye Başkan yardımcısı ise Türkiye’nin tek gece güreşi yapılan bir Arenanın plan proje olmaksızın ansızın yıkılmasının anlaşılır olmadığını belirterek yıkım ekibine tepki gösterdi. Çengel, “Yıkımı durdurur. Yetkiliniz kimse konuşalım. Burayı böyle apar topar yıkamazsınız. Yazıktır. Ata sporumuza hizmet eden bu güzel alanı yıkmanın bir anlamı yok” dedi.

JSB operatörü ise, “Aşamalı olan olarak uygulanacak projede şimdi alan alçaltıyoruz. Ben emir kuluyum. Görevimi yapıyorum” dedi. Bunun üzerine Yavuz Çengel, “Hayır çalışmayı durdur. Burası Büyükşehir uhdesinde bir yer olabilir. Halkın beğendiği ata sporumuza hizmet eden bir Arena kimseyi zararı yok” dedi. Çalışma şimdilik durduruldu. 

Çok Ağır Konuştu: “Bunlar Bayram’ın Eseri”

Olayı duyunca Arena’ya gelen MHP Avcılar ilçe Başkanı Ergün Koçak Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi. Koçak, “Bunlar Avcılarda önlerine gelen her şeyi yıkıyor. Ama Millette bunları yerle bir edecek. Burada Ata sporumuz Güreşe hizmet ediliyor. Her yıl gelip seyrediyoruz. Boş zamanlarda ise zaten çocuklar oynuyor. Şimdi böyle insafsızca yıkmanın ne anlamı var. Burayı yıkmak AKP’ye oy getirmez. Biz haksızlık karşısında Avcılar Belediyesinin yanındayız. Başka parti diye sessiz kalacağız diye bir şey kimse aklından geçirmesin. Burası halkın malıdır. Halkın parası ile yapılmıştır. Halkın parasıyla yapılan bir yeri yıkmak şerefsizliktir, namertliktir. Zaten Avcılara paraşütle inen AKP ilçe başkanı Bayram Şenocak geldikten sonra bu yıkımlar başladı. Çünkü Avcılarlı değil. Avcılar haklını ancak Avcılarlı anlar. Zaten Bayram Şenocak yine paraşütle geldiği yere gidecektir. Avcılarda herkesin beğendiği bir yeri yıkmak kimseye bir şey kazandırmaz” dedi.

Ata Sporumuza Darbe Vuruluyor

Avcılar Güreş Ağası Hasan Yarbasan da Arena’nın yıkılmaması gerektiğini belirterek, “2004 yılından beri Avcılarda bu Arena da güreşler yapılıyor. AKP’li MHP’li CHP’li herkes burada yapılan ve  Kırkpınar’daki tüm pehlivanların çatır çatır güreşlerini seyrediyor. Bu Arena’nın eşi Türkiye’de yok. Herkes burayı konuşuyor. Şimdi bunun kime ne zararı var. Çok yazık. Güreş Federasyonu başta olmak üzere Spor Bakanımızı bu olaya duyarlı olmaya davet ediyorum. Çok yazık” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —