Tarih: 07.05.2013 10:54

Seçim Yüzsüzlerine DİKKAT!

Facebook Twitter Linked-in

 Türkiye’deki kentsel dönüşümün lokomotifi konumundaki Esenler’de bir taraftan dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, bir taraftan da belediye personeli kentsel dönüşüm konusundaki güncel gelişmelere göre eğitiliyor. Son olarak Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarının bizzat içinde bulunan ESKON, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün teknik personeli ile bir toplantı yaptı. Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın, Aydın Polat, Ömer Çetinkaya ve Orhan Oğuz Türk’ün de katıldığı toplantıda Başkan Göksu, Esenler’de yürütülen dönüşüm çalışmaları Hakkında Özet Bilgi Verdikten Sonra Kentsel Dönüşümle İlgili Güncel Bilgileri Aktardı.

Toplumsal Talebe Dönüştü

Esenler’de yürütülen başarılı kentsel dönüşüm çalışmaları ile oluşturulan kamu talebinin artık toplumsal talebe dönüştüğünü ifade eden Başkan Göksu, “Tam da bizim istediğimiz buydu. Şimdi Esenler’in bir çok yerinde vatandaşlar kendi aralarında toplanıp kentsel dönüşüm sürecine dahil olmak için çalışmalar yürütüyor. Hatta bu konuda dernek kuranlar bile var. Bu güzel bir sürece girdik” dedi.

1/1000’lik Planlar İvme Kazandıracak

Esenler Belediyesi’nin yeni 1/1000 planlarının önümüzdeki birkaç gün içinde askıya çıkacağını ve bir aylık askı süresinden sonra bu plana göre işlem yapacaklarını kaydederek, “Bu plan Esenler’de evini yenilemek isteyenlere büyük imkan sağlayacak. En az 500 metrekarelik alandaki eski evini yıkıp yenilemek isteyen veya birkaç komşu birleşip söz konusu metrekareye ulaşırlarsa yüzde 20 imar artışı veriyoruz. Bu artış da 4 yıl geçerli. Tanınan bu hak Esenler’deki kentsel dönüşüme yeni bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Sıradan Bir İş Yapmıyorsunuz

Bundan sonraki 20 yılda Türkiye’nin gündeminin kentsel dönüşüm olacağını dile getiren Göksu, “Yaptığınız işi sıradan bir iş değil. Cenab-ı Allah’ın toprağı hakkında tasarrufta bulunuyorsunuz. Şehri imar ediyorsunuz. Bu çalışmada ruhunuzu ortaya koyun. İşe ruhunuzu vermezseniz başarılı sonuç alamazsınız” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm Bilgi Merkezi

Kentsel dönüşüm çalışmaların daha aktif ve verimli yürütmek için belediye bünyesindeki mimar, mühendis, şehir plancı, inşaat teknikeri, psikolog, sosyolog, avukat ve halkla ilişkiler uzmanı gibi personellerden bir Kentsel Dönüşüm Bilgi Merkezi oluşturacaklarını söyleyen Başkan Göksu, “Bu merkezde gönüllü olarak görev almak isteyen arkadaşlarımızı eğitime tabi tutarak kentsel dönüşüm konusunda, kendi alanlarında uzmanlaştıracağız” dedi.

Seçim Yüzsüzlerine Dikkat

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Türkiye’nin yavaş yavaş mahalli idareler seçimine doğru ilerlediğini hatırlatarak, “Her seçim döneminde bunu fırsata çevirmek isteyenler olur. Kesinlikle bu fırsatçılara göz açtırmayın” uyarısında bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —