Tarih: 11.05.2013 16:54

İş Adamları Dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Beylikdüzü’nde bulunan sanayicilerle bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, üretilen Türk mallarından övgü ile bahsederek, iş adamlarına “Artık Avrupa ve Amerika kompleksinizi üzerinizden atın” dedi. Kahvaltı eşliğinde yapılan toplantıda Başkan Uzun yerli üretim mallarının artık ithal mallardan daha kaliteli olduğuna vurgu yaparak, bu başarıyı Türkiye’nin gelişmekte olan ekonomisine ve çağı yakalamasına bağladı. Devletin sanayiciye yaptığı teşvik sayesinde üzerinde “Made in Turkey” yazan malların yurt dışında daha çok rağbet gördüğünü söyledi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’ni sanayicilerle birlikte gezen ve bölümlerini tanıtan Başkan Uzun, bu sırada Beylikdüzü İMKB Ortaokulu’nun açılmakta olan sergisine de sanayicilerle birlikte iştirak ederek, açılış kurdelesini kesti.

“Beyin Göçü Durdu, Artık Yabancı Yatırımcılar Türkiye’ye Geliyor”

Türkiye’nin son 10 yılda ekonomik alanda büyük gelişim kaydettiğine değinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun Türkiye’nin ithal ettiği mallardan daha iyilerini yurt dışına ihraç ettiğini ifade ederek, “ Bizim mallarımız onlardan daha kaliteli. Vatandaşlarımız Avrupa ve Amerikan mallarından daha kaliteli üretimler yaptığımızı anlamalı. Sanayicimiz de bunu bu şekilde tanıtmalıdır. Eskiden ülkemizden yurt dışına kalifiye insanların beyin göçü vardı. Artık bu tersine döndü.  Yetişmiş insanlarımız Türkiye’de kalıyor ayrıca yurt dışından insanlar Türkiye’ye gelmeye başladı” dedi.

“Avrupa Ve Amerika Kompleksinizi Üzerinizden Atın”

Türkiye’nin geçmişte var olma savaşını Çanakkale’de kazandığını bundan sonra bu mücadelenin muharebe meydanlarında değil ekonomi alanında olacağını söyleyen Başkan Uzun “ Bugün artık var olma mücadelemizin en önemli aktörleri siz sanayicilerimizsiniz. Eskiden “Made in Turkey” logosunu kullanmaktan çekinirdik. Şimdi gurur duyarak kullanabiliyoruz. İş adamlarımız, kadınlarımız üzerlerindeki Avrupa ve Amerika komplekslerini atsınlar. Emin olun biz onlardan daha kalitelisini üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Sanayicilerle Bkm’de Sergi Açılışı…

Toplantının ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun sanayicilere dört yıllık belediye başkanlığı ile ilgili faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sanayicilere BKM’yi Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Av. Ercan Ay gezdirdi. Başkan Uzun fuaye alanında Beylikdüzü İMKB Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu sergiye de uğradı. Sanayici ve öğrencilerle birlikte resim sergisini açan Başkan Uzun, resimleri ve el işi çalışmalarını da yakından inceledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —