Tarih: 01.01.0001 00:00 319

Avrupa Günü’nü kule de kutladılar

Büyükçekmece Belediyesi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü İstanbul’un ilk ve tek TV Kulesi olan Endem TV Kulesinde düzenlenen özel bir davetle kutladı…

Avrupa Günü’nü kule de kutladılar
 İlk kez bir ilçe belediyesinin kutladığı 9 Mayıs Avrupa Günü için düzenlenen yemekli kutlama programına çok sayıda seçkin davetli katıldı. Geceye ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuklarla yakından ilgilendi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı konuşmada, Avrupa’nın önemine değinerek, “62 yıl önce bugün, birleşik bir Avrupa’nın barış için kaçınılmaz olduğu inancıyla Avrupa bütünleşmesinin ilk adımlarının atılması önerilmişti. Geriye baktığımızda bu inancın ne kadar isabetli olduğunu görmekteyiz. Bugünün Avrupası, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi değerleriyle, bir barış, istikrar ve refah alanıdır. Bu kapsamda bugün bir Avrupa ülkesi olan Türkiye’de ve bir dünya kenti olan Büyükçekmece’de Avrupa Günü’nün kutlarken, milyonlarca insanın paylaştığı ortak değerleri ve barış duygusunu da burada vurguluyoruz” dedi.

Büyükçekmece, Avrupa yolunda ilerliyor…

Başkan Akgün, Büyükçekmece’nin  de Avrupa felsefesiyle yol aldığını ifade ederek, şunları söyledi; “Avrupa ile bütünleşme süreci, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda başlamıştır ve devam etmektedir. Avrupa’nın birleşme süreci olan barış ve refah ilkeleri de ulu önderimiz Atatürk tarafından 1931 yılında Yurtta Sulh, Cihanda Sulh olarak önceden dile getirilmiştir. Her işimizde hedefimiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak olduğu gibi kültürümüzden, dilimizden ve değerlerimizden kopmadan dünya insanı olmaktır. Büyükçekmece halkı bu hedef doğrultusunda ilerlemekte ve yıllardır dünya kenti olan Büyükçekmece’de huzur ve mutlulukla yaşamakta, tüm dünya ile kucaklaşmaktadır”.

Büyükçekmece halkının başarısı…

Avrupa standartlarına yönelik hizmetler yapmak için gayret ettiklerini belirten Başkan Akgün, “Avrupa Konseyi’nin şehirlere vermiş olduğu, “12 Yıldız Şehir” ödülünü Büyükçekmece’ye kazandırdık. Sadece bu sene 11 AB projesini belediye bünyemizde hazırladık ve birçok projeye de ortak olduk” dedi.

Gecenin sonunda Başkan Akgün, konuklarla birlikte üzerinde Türkiye ve Avrupa Birliği bayrağının olduğu pastayı kesti.

Geceye katılanlar…

Bulgaristan Başkonsolosluğundan Radoslav Gergov, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıdıka Semahat DEMİR,

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat KÜÇÜKSAVAŞ,

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Eski Başkanı Yavuz Mildon, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler kongresi Türkiye temsilcilerinden Devrim Çukur, Arel Üniversitesi Kurucusu Kemal Gözükara…

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.