Tarih: 01.01.0001 00:00 1235

AVZEP Projesi Başladı

Avcılar Zenginleştirilmiş Eğitim Projesinde ilk ders Nisan 2013 tarihinde Sayın Kaymakamımız Savaş TUNCER’İN katılımı ile başladı.

AVZEP Projesi Başladı
 Avcılar Kaymakamlığının İstanbul Kalkınma Ajansı GNC 2012 programından finansal destek aldığı ikinci projesi olan Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi ön hazırlıklarını tamamlayıp eğitimlerine başladı.

Avcılar Kaymakamlığı tarafından yürütülen, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen,  Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi kapsamında İlkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf seviyesindeki, emsallerine göre daha üst düzeyde olan 16839 öğrenciye WISCAR, TKT ve TORRANCE testleri uygulandı. Bu testlerde her çocuk için minimum bir buçuk saat süre tanındı. Üçlü testlerin sonucunda 96 öğrenci proje kapsamında eğitim almaya hak kazandı. 

Avcılar Kaymakamlığı tarafından yürütülen Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi tanıtım kokteyli, veli bilgilendirme toplantısı ve öğrencilerin fark derslerini alacakları birimlerin tanıtımı ile proje öğrencilerini kucakladı.

Avcılar İlçesinde ki tüm İlkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarında eğitim gören emsallerine göre daha üst seviyede olan 16839 öğrenciye uygulanan üçlü zekâ testi sonucunda belirlenen 96 öğrenci aileleri ile birlikte katıldıkları bilgilendirme toplantısında son derece dikkatli bir şekilde tanıtım sunumunu takip ettiler. Avcılar İlçesinde belirlenen bu 96 üstün yetenekli çocuk artık fark dersleri ile mevcut potansiyellerini ortaya çıkarabilecekler.

Avcılar Kaymakamımız Sayın Savaş TUNCER açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında şimdiye kadar emsalleri arasında fark edilen ancak desteklenemeyen bu cevherleri Kaymakamlığımız bünyesinde gerçekleştirdiğimiz üstün zekâlılar projesi ile destekleyerek çok kıymetli olan bu çocuklarımızı en iyi şekilde eğiteceğiz. Bu çocuklar bize bir armağan, böyle çocuklar ancak böyle doğabilir, benimde çocuğum çalışsın üstün zekâlı olsun diye bir şey yok. Ya üstün zekâlı doğarsınız, ya da doğmazsınız.  Bu çocuklar ileride bilim insanı, sanatkâr, devlet adamı olacaklar ve dünya tarihinde yer alabilecek üst düzey mevkilerde yer alacaklar. Katılımda gösterdiğiniz yoğun ilgi anne ve babaların da üstün potansiyelli çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak için üstün gayret içerisinde olduklarını gösteriyor. Bu çok sevindirici, hepinizi kutluyorum. Projenin bir ilk olması ve çocuklarınızın bu ilk projede yer alması da son derece sevindirici… dedi.

Proje Avcılar Fatih koleji dersliklerinde, fark dersler bu eğitimi almış öğretmenler tarafından verilecek. Her sınıfta 16 öğrenci olacak. Toplam altı gruba, her sınıf seviyesinde iki grup olacak şekilde birinci, ikinci ve üçüncü sınıf seviyesinde ki çocuklar fark derslerini alacaklar. Öğrencilerin bu eğitimleri alırken tüm ihtiyaçları proje kapsamında karşılanacak. Servis, yemek ve eğitim materyalleri proje süresince karşılanacak veliye hiçbir mali yükümlülük getirmeyecek.

Çok heyecanlı ve istekli bir başlangıç yapan Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi büyük umutların ilk fidanlarını eğitmenin haklı gururu içerisinde. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.