KÜÇÜKÇEKMECE 13.05.2013 16:25:00 272 0

Vefakar Bir Dost, Entellektüel Bir Hekim

Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi şair-yazar kimliğinin yanısıra İç Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'ye vefa etkinliği kapsamında ‘Gördüm ve Anladım Yaşamak Macerasını’ adlı

Vefakar Bir Dost, Entellektüel Bir Hekim

Türkiye Yazarlar Birliği  Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenen programa Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ve eşi Sezer Hatemi katılırken; programda  gazeteci yazar Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Bekir Karlığa, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Bünyamin Yılmaz ve Muzaffer Doğan, Asım Erverdi, Yakup Öztürk ve edebiyat dünyasının seçkin isimleri Hatemi'nin şair ve hekim yönünü katılımcılara anlatmak üzere biraraya geldi. 

 

'VEFAKAR BİR DOST, ENTELLEKTÜEL BİR HEKİM'
Moderatörlüğünü Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Yılmaz'ın yaptığı programda yakın dostu Prof. Dr. Bekir Karlığa Hatemi'yi şu sözlerle anlattı. 

 ' Vefakar bir dost, entellektüel bir hekim' bu kelimeler benim gözümden Hatemi'yi tam anlamıyla anlatır. Hüsrev Hatemi hem alim hem de arif bir insandır. O, tıp alanının bütün kavramlarını sonuna kadar kullanmış. İrfanın icablarını da yerine getirmiştir. Türk kültürüne büyük hizmetler ederek, genç nesillere de yol göstermiştir.' 

 

“Sağduyulu bir aydın”
Gazeteci yazar Beşir Ayvazoğlu'da Hatemi'nin şair yönünü anlattığı konuşmasında onun kimseye karşı farklı düşünceleri yüzünden düşmanlık beslemeyen sağduyulu bir aydın olduğunun altını çizdi. Divan ve halk şiirini çok iyi bildiğini ifade eden Ayvazoğlu, 'Onun şiiri ne sağa ne de solun şiirine benzer. Gizli bir mizahla renklidir. Hatemi, Batı dünyasına komplekssiz yaklaşarak, kültürlenmeye devam etmeyi  ve dine saygılı bir laikliği savunmaktadır.' diye konuştu. 

 

'FAKİR HASTALARI GERİ ÇEVİRMEZ'
Dergah yayınları kurucusu Ezel Erverdi de Prof. Dr. Hatemi'nin doktor yönüne dikkat çekerek, fakir bir hastayı bile asla geri çevirmediğini ve öğrencilere burs vererek, onlara daima yol gösteren yardımsever bir insan olduğunu söyledi.

 

'O, İÇİMDEKİ BÜYÜK SEVGİ'
Hatemi'nin hayatına tanıklık eden çalışma arkadaşları ve dostları  Yakup Öztürk, Hüseyin Akın, Şaban Kurt programda onunla ilgili hatıralarını ve düşüncelerini katılımcılarla paylaşırken, en duygu yüklü konuşmayı Hatemi'nin eşi Sezer Hatemi yaptı.Üniversite yıllarındaki ilk tanışma hikayelerini katılımcılara anlatan Sezer Hatemi 'Önümüzdeki yıl 50. yılımızı kutlayacağız. Hüsrev beni hafızası, insan ilişkileri ve hastalarına yaklaşımıyla hayran bırakırdı. Bir doktor olarak hastasının önce insan olduğunun farkında olan ve sabırla yaklaşırdı. O, benim için bir dost, sırdaş, arkadaş, herşeyden önce içime yerleşen büyük bir sevgidir.' sözleriyle izleyenleri duygulandırdı. 


'YENİAY'DAN HATEMİ'YE BERAAT TAKDİMİ'
Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'ye günün anısına beraat takdiminde bulundu. Yeniay, ' Bugün farklı bir mutluluğu yaşadık. Yaşayan bir çınarı ve değerli büyüğümüzü hayatımızın geri kalanında istifade edebileceğimiz yönleriyle tanıdık ve konuştuk.  Hatemi'ye uzun ömürler diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' dedi. 

Kendi adına böyle bir program düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Prof. Dr. Hüsrev Hatemi de esprili konuşmalarıyla da ilgi odağı oldu. Hatemi, bu özel programdan dolayı emeği geçen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ı kalbimin büyükçekmecesine koyucam diyerek, salondakileri gülümsetirken, tüm dostlarına tek tek teşekkür etti.  

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.