Tarih: 20.05.2013 14:22

4 Yılda 52 Bin Fidan Dikildi

Facebook Twitter Linked-in

 Beylikdüzü Belediyesi, yeşil alanları ve ağaç dikim çalışmalarıyla birçok ilçeye örnek bir yapı teşkil ediyor. İstanbul’un havası en temiz ilçelerden biri olan Beylikdüzü, kişi başına düşüne yeşil alan miktarı ile de AB standartlarını yakalamış durumda. 2009 yılından bu yana yapılan yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmaları, Beylikdüzü’nün çehresini daha da güzelleştirdi ve daha yeşil bir Beylikdüzü meydana getirdi.

 

'Mahallelere Göre Ağaç Tercihi'
Beylikdüzü Belediyesi, 10 mahallesi bulunan ilçede 4 yılı geride bırakırken, 47 olan park sayısını yeni yapılan 74 parkla 121’e çıkardı. Yeşil alan miktarının hızla arttığı ilçede mahalle, cadde ve sokaklara uygun dikimlerin yapıldığını ifade eden yetkililer, 4 yıl boyunca toplam 52 bin 450 adet ağaç ve ağaççık dikimi, 202 bin 800 adet çalımsı bodur bitki dikimi, 1 milyon 978 bin 699 adet mevsimlik çiçek ve soğanlı bitki dikimi gerçekleştirildiğini ifade ettiler. Cadde ve bulvarlar ile kavşakların özellikle süs bitkileri ile rengarenk bir görünüm kazandığı Beylikdüzü’nde yapımı devam eden Osmanlı Parkı ve Şehir Parkı (Yeşil Vadi) 1. Etap çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

 

Uzun: “Beylikdüzü Park” algısı oluştu
Ağaçlandırma çalışmalarını değerlendiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ilçenin tamamını bir “Park” olarak düşündüklerini belirtti. “Beylikdüzü Park” algısının ilçe sakinleri tarafından benimsendiğini ifade eden Başkan Uzun, “Bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Özellikle Osmanlı Park ve Şehir Parkı projelerinin kısa sürede tamamlanmasıyla Beylikdüzü farklı bir aşama kaydedecek. Vatandaşlarımız, tamamen doğal alanlarda aileleriyle birlikte dinlenme fırsatı bulacak. Her mevsim yeşilin ve çiçeklerin olduğu Beylikdüzü, bu yeni alanlarla daha bir güzel olacak” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —