Tarih: 01.01.0001 00:00 344

“Işık BrainiacsCompetition”

FMV Işık Okulları ve Işık Üniversitesi ortak bir çalışma yürüterek, ortaokul ve lise öğrencilerinin önemli bir kısmına hitap edecek, matematiğin zevkli yanlarını vurgulayan, problem çözme becerilerini geliştiren; eğlence, keşif ve

“Işık BrainiacsCompetition”
 17 Nisan 2013’te ilk aşaması yapılan bu yarışmaya “e-isik” platformu üzerinden evlerinden katılan 224 öğrenci, 2 saat içinde 20 soru çözmeye çalıştılar. Her seviyede en çok soruyu çözen öğrencilerden 25 tanesi seçilerek ikinci aşamaya davet edildiler. 14 Mayıs 2013 Salı günü, bir define avı şeklinde Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde düzenlenen bu aşamada; FMV Işık Okullarının 3 kampüsünün değişik sınıflarından 25 öğrenci, karma olarak 5 takım oluşturdu. Bu 5 takım, kendileri için hazırlanan ipuçlarını çözdükçe sorulara ulaştılar ve en kısa zamanda en çok soruyu doğru cevaplayan takım, birinci seçildi.

Takımlarıyla yarışan öğrenciler, kendilerine verilen yönergeler ışığında ve 1,5 saatlik süre içerisinde, kampüs içindeki bir kafenin önündeki yeşil alan, Matematik Bölümü toplantı odasındaki bilim adamlarının tabloları, kütüphanede belirlenen bazı kitaplar gibi yerleşkenin değişik alanlarındaki ipuçlarına ulaşarak soruları buldular. Tüm gruplar, verilen süre içerisinde soruların yerini tespit etti ve soruların bir kısmını doğru çözdü.

Yarışmanın bitiminde kazanan “Kırmızı” Grubun üyeleri Saynur Aslan, Tan Gemicioğlu, Bengisu Özaydın, Ali Kaan Güven ve Kerim Tapan, Gençlik Merkezi Kaptan Köşkündeki tören alanında, Işık Brainiacs 2013 kazananları olarak anı plaketlerini ayrılan bölüme çakarak yeni bir gelenek başlattılar. Tüm yarışmacıların ipuçlarını doğru çözerek sorulara ulaşmalarını kutlamak üzere madalyaları takıldı. Yarışma ile ilgili duygularını ve yaşadıklarını paylaşan öğrenciler, eğlendiklerini, yarışma kalitesini yüksek bulduklarını, takım olarak çalışmanın ve görev paylaşımı yapmanın, strateji geliştirmenin, bilgiye ulaşma şekillerinin, çıkarım yapmanın önemini gördüklerini ifade ettiler.

21. yüzyıl becerileri olarak nitelenen “Collaboration” (Beraber çalışma), “Creativity” (yaratıcılık), “Critical Thinking” (analitik düşünme), ve  “Communication” (iletişim) becerilerinin tümüne hitap eden bu yarışmaya her yıl devam edilmesi planlanıyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.