Tarih: 01.01.0001 00:00 431

Çocuğa Değerli Olduğunu Hissettirin

“Huzurlu Aile Sohbetleri”nde konuşan Aile Danışmanı Saliha Erdim, annelere, çocuklarına değerli olduklarını hissettirmelerini tavsiye ederek, “Ona değerli olduğunu davranışlarınızla hissettirmezseniz, sözleriniz değer yerine geçmez

Çocuğa Değerli Olduğunu Hissettirin
 Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği “Huzurlu Aile Sohbetleri” programı kapsamında Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenlerli kadınlarla farklı mahallelerde bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Fatih Mahallesi, Kars Sarıkamış Karaköse Derneği’nde Esenlerli kadınlarla bir araya gelen Erdim, şiddetin çocuklara zararları konusunda kadınları bilgilendirdi. İyiliğin insandaki bütün güzellikleri ortaya çıkardığını, kötülüklerin ise iyilikleri yok ettiğini belirterek sözlerine başlayan Erdim, “Nerede şiddet varsa orada bilgiden yoksunluk vardır. Orada cahillik vardır” dedi. Anne çocuk ilişkisinin, baba çocuk ilişkisinden önce başladığını kaydeden Erdim, hayırlı bir evlat yetiştirme konusunda annenin rolünün çok önemli olduğunu söyledi.

DEĞERLİ OLDUKLARINI HİSSETTİRİN

Toplum olarak çocuklardan genellikle yetişkin gibi davranmalarını beklediğimizi ifade eden Erdim, “Bizim kafamızdaki çocuk imajı değişmeden çocuklarımız değişmez” diye konuştu. “Çocuğu robotlaştırırsak, bunun zararını en çok biz çekeriz” diyen Erdim, çocuğu ihtiyacı olan sevgiden mahrum bırakmamak gerektiğini de sözlerine ekledi. Annelere, “Çocuklarınıza değerli olduklarını hissettirin” tavsiyesinde bulunan Erdim,  “Çocuklarımıza değerli bir insan muamelesi göstermezsek, farkında olmadan onları değersizleştiririz” dedi. Çocuğa değerli olduğunu sözle söylemenin yeterli olmayacağını belirten Erdim, “Ona değerli olduğunu davranışlarınızla hissettirmezseniz, sözleriniz değer yerine geçmez” uyarısında bulundu. Anneleriyle birlikte kendisini dinlemeye gelen çocuklara büyüdüklerinde ne olmak istediklerini de soran Erdim, “Her çocuk, toplumu şekillendirecek bir mühendis olma adayıdır” diye konuştu.

GÜVEN KAYBINA NEDEN OLUYOR

Erdim, çocuklara karşı tutumlarının nasıl olması gerektiği konusunda annelere “Her annede sabır vardır. Sabır, bilgiyle birlikte açığa çıkar. Sabırlı olun, çocuklarınızı engellemeyin” tavsiyesinde de bulundu. Şiddetin çocukta güven kaybına neden olacağını dile getiren Erdim, “Güzellikle söyleyin, her çocuğun gönlü güzelliklere açıktır” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.