Tarih: 23.05.2013 10:44

Helal Olsun Size!

Facebook Twitter Linked-in

 Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk 5 dakikasını Büyükçekmece Basketbol 13-9’la geçerken İstanbul Teknik Üniversitesi’nin hücum ritmini düşmesinden sonra fark daha da açıldı. Karşılaşmanın ilk periyotu Burak Şaşmaz’ın bitime 2 saniye kala serbest atıştan bulduğu sayıyla 22-14 sona erdi. İkinci çeyreğin hemen başında 9-0’lık bir seri yakalayan Büyükçekmece skoru bir anda 33-17’ye getirdi. İTÜ, kalan dakikalarda farkı eritmeyi başaramayınca soyunma odasına 41-30’luk skorla gidildi.

 

İkinci yarının ilk bölümünde iki takım da sayı bulmakta zorlanmazken Büyükçekmece Basketbol farkı korumayı başardı. Teknik Üniversite adına devreye giren isim Murat Erensoy oldu. Başarılı basketbolcu üst üste bulduğu sayılarla takımını taşırken son çeyreğe İTÜ’nün 53-49’luk skorla girmesini sağladı. Final periyotunun sonlarını daha iyi oynayan Büyükçekmece Basketbol, İTÜ’yü 76-66 mağlup ederek TB3L’de şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.

 

Şampiyonluk haberini dört gözle beklediğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; ‘ ‘Büyükçekmece Basketbol  Takımı iki yılda imkansızı başararak Basketbol 2.lige çıkması bütün Büyükçekmece halkını sevince boğmuştur. Basketbolcusundan koçuna herkesi yürekten kutluyorum. Özellikle Basketbol Spor Kulübünü şampiyon yapan 3 dönem belediye meclis üyeliğimizi yapan Osman Yeşilgül’ü yürekten kutluyorum’’dedi.

 

Büyükçekmece Basketbola Şampiyonluğun çok yakıştığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; ‘ ‘İlk günden beri Büyükçekmece Basketbol Takımına yürekten inandım. Onlar sahada ter dökerken bende türübünde heyecan yaşadım. Ben inanıyorum ki bu takım Türkiye Basketbol Şampiyonu da olacak takımdır. Yeter ki bu azim ve kararlılıklarını devam ettirebilsinler’’şeklinde konuştu.

 

Büyükçekmece’nin sportif etkinliklerde bundan sonra daha fazla adını duyuracağını anlatan Başkan Akgün; “ Futbol da Büyükçekmece Sporumuz  14 yaş gurubunda 3. olurken, -19 yaş gurubundaki futbolcularımızda  Marmara  2.si oldular. Bu başarılarımızı inşallah Büyükçekmece Basketbol takımımızda Şampiyonluk getirerek taçlandıracaktır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —