Tarih: 01.01.0001 00:00 537

Dayanışma ve Özgüven Dolu Bir Hikaye

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırarak, geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi amaçlayan Küçükçekmece Belediyesinin, düzenlediği ‘Özgür Abi ile Kitaplara Yolculuk’ adlı söyleşide bu ay Fedor Amca’nın dostluk, dayanışma ve ö

Dayanışma ve Özgüven Dolu Bir Hikaye
 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmeceli minik okur yazarlarla buluşan Özgür Özgülgün, katılımcılara Beyaz Balina Yayınları’nın çıkardığı E. Uspenski’nin ‘Fedor Amca’ isimli kitabını anlattı.

Çok Okuyun Ki Güzel Konuşun

Televizyonda çocuklara yönelik programlar yaptığını belirten Özgülgün, ileride tiyatrocu olmak isteyen öğrencilere ise, “Çok kitap okumalısınız. Ancak bu şekilde güzel konuşabilirsiniz. İyi bir oyuncu, tiyatrocu olmanın yolu güzel konuşmaktır. Sahnede de konuşmanızın iyi olması ve dediklerinizin anlaşılması gerekir.”diyerek öğüt verdi.

Kitap Nasıl Okunur?

Programda öğrencilere ayrıca, ‘Kitabın kapak fotoğrafına, başlığına bakmak; kitabın yazarını incelemek, kitabın yaş aralığına bakmak’ gibi kitap okuma taktikleri de veren Özgülgün, ‘Fedor Amca’ isminin hiç kimseyi yanıltmaması gerektiğini aslında Fedor Amca’nın küçük bir çocuk olduğunu ifade etti.

Fedor Amca

Kitapta, Fedor Amca ile Kalfa isminde konuşan bir kedinin heyecan dolu hikayesinin anlatıldığını belirten Özgülgün, minik öğrencilerle birlikte Küçükçekmece Belediyesi tarafından tüm katılımcılara hediye edilen hikaye kitabını okuyarak, öğrencilere kitap hakkında sorular sordu.

Kitabın konusu ise şöyle:  ‘Fedor Amca’ annesi eve hayvan getirmesine izin vermediği için evden kaçan küçük bir çocuktur. Konuşabilen kedisi ve köpeğiyle kendine bir ev tutan Fedor Amca, bir de yemekle yürüyen traktör alır. Böylelikle ailesinden ayrı bir yaşam sürmeye başlar. Ancak sonunda hastalanınca annesi ve babası onu bir şekilde bulurlar ve eve dönmeye ikna ederler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.