Tarih: 28.05.2013 20:30

Çocuk-Medya Hareketi başladı

Facebook Twitter Linked-in

 Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin medya tanıtım toplantısında konuşan Başbakan YardımcısıBülent Arınç, “Kendi içine kapanık, sosyalleşmemiş gençler arzu etmiyoruz. Hepsi, çok cevval, çok hareketli, çok akıllı, çok zeki ve kabiliyetli, dünyayı tanımaya yelken açmış gençlerimiz ve çocuklarımız. Onları gözbebeğimiz gibi korumalı, onlar için her şeyi yapmalıyız” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Çocuk Vakfı işbirliğinde, 14-15 Kasım’daİstanbul’da yapılacak 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin tanıtım toplantısı öncesinde dün Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde ajans, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 1. Çocuk ve Medya Kongresi Başkanı Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, aralarında Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’ın da yer aldığı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bazı öğretmen ve öğrenciler katıldı.


‘Gözünüzü kapatmayın’
Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çocuk ve medya hareketinin önemine değinerek, “Çocuğun olduğu yerde 
güzellik, sevinç oluyor, yüzlerimiz parlıyor ve geleceğimize, çocuklarımıza yönelik faaliyet yaparken ayrıca bir sevinç duyuyoruz” diye konuştu. Arınç, toplantıda söz alan çocukların, özellikle görsel medya ile yakından ilgili olduğunu da dile getirerek şuyle devam etti: “Televizyonlara gözümüzü kapatmak mümkün değil, doğru da değil. Elbette gazeteler, dergiler, mecmualar da okunacak. Bunlardan alacağımız çok olumlu şeyler olduğuna da inanıyoruz. Kendi içine kapanık, sosyalleşmemiş gençler arzu etmiyoruz. Hepsi, çok cevval, çok hareketli, çok akıllı, çok zeki ve kabiliyetli, dünyayı tanımaya yelken açmış gençlerimiz ve çocuklarımız. Onları gözbebeğimiz gibi korumalı, onlar için her şeyi yapmalıyız. Bugün, eğitim alanında ayırdığımız hem devlet desteği ve katkısı, hem de ‘Eğitime Yüzde 100 Destek’ kampanyalarıyla yapılan yüzlerce okul, binlerce derslik ve yeni kurulan her üniversitenin, çocuklarımız için olduğunu hepimiz çok iyi bilmeliyiz.” 

 

Farklı yaş gruplarından çocukların da katılarak sunum yapacağı 14-15 Kasım’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek kongrede, “BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Medya”, “Aile, çocuk, toplum, devlet ve medya”, “Çocuğun psikolojik gelişim evreleri ve medya”, “Çocuğun medyasını üreme hakkı ve kullanımı”, “Çocukların ve çocuk haklarının medyada temsili”, “Çocukların medya kullanımı ve etkileri”, “Medyada çocuk katılımı”, “Medyanın içeriksizleştirme ve zihin işgali boyutu”, “Güvenli TV”, “Güvenli internet uygulamaları”, “Çocuk eğitimi ve medya boyutu” ve “Medya ve çocuk hukuku” gibi temalar işlenecek. Kongre için çok sayıda bakanlık, kamu kurumu, özel kuruluş ve medya sektörü paydaş olarak seçildi. UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü, ILO, UNESCO, Dünya Gıda Fonu, BM Kalkınma Fonu ve  BM Çocuk Hakları Komitesi’nin gözlemci kuruluş olduğu kongrenin başkanlığını, İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Yavuzer yapacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —