ESENLER 3.06.2013 16:02:00 323 0

ESGEV'de Mezuniyet Coşkusu

Esenler Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (ESGEV)’nin Çiftehavuzlar ve Fatih Mahalleri’nde hizmet veren şubeleri, Esenler Belediye Başkan M. Tevfik Göksu’nun da katıldığı coşkulu bir törenle eğitim – öğretim yılını noktaladı.

ESGEV
 Öğrencilerin sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Esenler Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (ESGEV)’nin Çiftehavuzlar ve Fatih Mahalleri’nde hizmet veren şubeleri, coşkulu bir törenle eğitim – öğretim yılını noktaladı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Başkan Yardımcısı Mustafa Yelek, Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürü Hasan Taşçı, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. İstiklâl Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan programda Fatih ve Çiftehavuzlar Mahalleri’nde hizmet veren ESGEV’ler, yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri sinevizyon gösterisi ile davetlilerle paylaştı. “Bilgi Evi Rüyası” adlı bir skeci de salonu dolduran vatandaşlar için sergileyen öğrenciler, okudukları şiirlerle, söyledikleri şarkılarla ve yaptıkları çeşitli gösteriler ile programa renk kattı.

 

ÇOCUKLARIMIZI HAYATA HAZIRLIYORUZ
Törende bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “İnsan için hayatta en önemli şey, diktiği ağacın gölgesinde oturmak ve o ağacın meyvesini yemektir” diyerek, ESGEV’in programlarının kendisini bu yüzden mutlu ettiğini dile getirdi. ESGEV’lerde 20 bin çocuğa hizmet verdiklerini açıklayan Göksu, “Çocuklarımızı hayata hazırlamaya ve toplumun değerleriyle tanıştırmaya çalışıyoruz” dedi. “Çocuklarımızın iyi insan olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diyen Göksu, ESGEV’lerde verilen eğitimlerle anne babaların yetemediği yerlerde onların mutluluğunu sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

 

NENEHATUN’A DEV KONGRE MERKEZ
Belediyecilikte sadece şehri değil, şehrin insanını da imar etmenin önemli olduğunu kaydeden Göksu, bu amaçla Nenehatun Mahallesi’ne de büyük bir Kongre Merkezi açacaklarını açıkladı. Temmuz ayının sonunda açılması planlanan Kongre Merkezi’nde, 365 gün boyunca Esenler’in bütün kültürel programlarının yapılacağını söyledi. İlçede hizmete sunulacak Kültür Merkezleri’yle, Anne Çocuk Merkezleri’yle ve yapılacak kültür gezileriyle Esenlerliler’in hayat standartlarını yükseltmek istediklerini dile getiren Göksu, “Esenler’de hayatına dokunmadık, hayatına iyileştirme, yüzüne tebessüm gelmedik bir vatandaşımız kalmayacak Allah’ın izniyle” diye konuştu. Fatih Mahallesi’ne Esenler’in en büyük ESGEV’ini yapacaklarının müjdesini de veren Göksu, çocuklarını kendilerine emanet ettikleri için anne babalara teşekkürlerini iletti.


DİPLOMALARINA KAVUŞTULAR

 

Göksu’nun konuşmasının ardından davetlilere birbirinden farklı spor gösterileri sunan öğrenciler diplomalarını, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Başkan Yardımcısı Mustafa Yelek ve Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürü Hasan Taşçı’nın elinden aldı. Yoğun geçen bir yılın ardından diplomalarına kavuşan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle ve arkadaşlarıyla paylaştı.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.