Tarih: 03.06.2013 16:02

ESGEV'de Mezuniyet Coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

 Öğrencilerin sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Esenler Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (ESGEV)’nin Çiftehavuzlar ve Fatih Mahalleri’nde hizmet veren şubeleri, coşkulu bir törenle eğitim – öğretim yılını noktaladı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Başkan Yardımcısı Mustafa Yelek, Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürü Hasan Taşçı, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. İstiklâl Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan programda Fatih ve Çiftehavuzlar Mahalleri’nde hizmet veren ESGEV’ler, yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri sinevizyon gösterisi ile davetlilerle paylaştı. “Bilgi Evi Rüyası” adlı bir skeci de salonu dolduran vatandaşlar için sergileyen öğrenciler, okudukları şiirlerle, söyledikleri şarkılarla ve yaptıkları çeşitli gösteriler ile programa renk kattı.

 

ÇOCUKLARIMIZI HAYATA HAZIRLIYORUZ
Törende bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “İnsan için hayatta en önemli şey, diktiği ağacın gölgesinde oturmak ve o ağacın meyvesini yemektir” diyerek, ESGEV’in programlarının kendisini bu yüzden mutlu ettiğini dile getirdi. ESGEV’lerde 20 bin çocuğa hizmet verdiklerini açıklayan Göksu, “Çocuklarımızı hayata hazırlamaya ve toplumun değerleriyle tanıştırmaya çalışıyoruz” dedi. “Çocuklarımızın iyi insan olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diyen Göksu, ESGEV’lerde verilen eğitimlerle anne babaların yetemediği yerlerde onların mutluluğunu sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

 

NENEHATUN’A DEV KONGRE MERKEZ
Belediyecilikte sadece şehri değil, şehrin insanını da imar etmenin önemli olduğunu kaydeden Göksu, bu amaçla Nenehatun Mahallesi’ne de büyük bir Kongre Merkezi açacaklarını açıkladı. Temmuz ayının sonunda açılması planlanan Kongre Merkezi’nde, 365 gün boyunca Esenler’in bütün kültürel programlarının yapılacağını söyledi. İlçede hizmete sunulacak Kültür Merkezleri’yle, Anne Çocuk Merkezleri’yle ve yapılacak kültür gezileriyle Esenlerliler’in hayat standartlarını yükseltmek istediklerini dile getiren Göksu, “Esenler’de hayatına dokunmadık, hayatına iyileştirme, yüzüne tebessüm gelmedik bir vatandaşımız kalmayacak Allah’ın izniyle” diye konuştu. Fatih Mahallesi’ne Esenler’in en büyük ESGEV’ini yapacaklarının müjdesini de veren Göksu, çocuklarını kendilerine emanet ettikleri için anne babalara teşekkürlerini iletti.


DİPLOMALARINA KAVUŞTULAR

 

Göksu’nun konuşmasının ardından davetlilere birbirinden farklı spor gösterileri sunan öğrenciler diplomalarını, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Başkan Yardımcısı Mustafa Yelek ve Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürü Hasan Taşçı’nın elinden aldı. Yoğun geçen bir yılın ardından diplomalarına kavuşan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle ve arkadaşlarıyla paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —