Tarih: 01.01.0001 00:00 249

Engellilere İş Fırsatı

Beylikdüzü Belediyesi ve İŞKUR birlikteliği ile ilçede bulunan işverenler ve işadamları, engelli vatandaşlarla bir araya gelerek, onları iş sahibi yaptı.

Engellilere İş Fırsatı
 Beylikdüzü’nde engelli vatandaşları iş sahibi yapmak için sosyal bir proje hayata geçti. Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi (BEYKAM) ve Sosyal Yardım İşleri Engelliler Bürosu’nun organize ettiği program dahilinde İŞKUR’un da katkıları ile ilçedeki engelli vatandaşları iş sahibi yapma imkanı doğdu. Bilgiler doğrultusunda 14 firma, 51 personel açığını bu program sayesinde kapatacak. 140 engelli vatandaşın başvurduğu program ile engelli vatandaşlar yeniden hayat bulacak. Beylikdüzü’nde bulunan kuruluşlar, engelli vatandaşlarla bire bir görüşmeler gerçekleştirerek kendilerine gerekli olan personeli bünyelerine katabilecek, engelli vatandaşlar da bu sayede istihdam yaratabilecekler.


İlk görüşmeler sonrasında 33 kişinin mülakatı olumlu sonuçlandı. Bir hafta sonra bu rakam 51’e çıkacak. Engelli Vatandaşlar Hayatın Her Noktasında…Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Belediye Başkan Danışmanı Av. Ercan Ay İŞKUR Büyükçekmece Şube Müdürü Hüseyin Fazlı, yapılan çalışmaların işveren ve engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dilediler. Beylikdüzü’nde engelli vatandaşlar için dur durak bilmeden çalışmaların gerçekleştirildiğini dile getiren Başkan Yardımcısı Yeşil, bu çalışmaların en önemlilerinden birinin engelli vatandaşları iş sahibi yapmak olduğunu ifade ederek “Bugün burada engelli vatandaşlarımız için çok güzel bir program gerçekleştiriyoruz. Bu sayede onlar artık hayatın her noktasında var olduklarını gösterebilecekler. Hem hayata daha fazla katılacaklar hem de kendilerine gelir kaynağı sağlayacak iş sahibi olacaklar. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Yapılan Çalışmalarla Engelli Vatandaşlar Fark Edildi…

Engelliler için yapılan çalışmalar sayesinde Türkiye’nin her yerinde ve Beylikdüzü’nde engelli vatandaşların hayata daha fazla katılabildiklerini ve bu doğrultuda herkesin onları daha fazla fark etme fırsatı yakaladığına değinen Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı Av. Ercan Ay, Beylikdüzü Belediyesi olarak engelli vatandaşlar için yapılacak etkinlik ve çalışmaların her daim devam edeceğini söyledi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.