ESENLER 6.06.2013 16:21:00 267 0

Her Bebeğe Bir Fidan

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen programla Esenler’de her doğan bebeğe fidan dikildi. Dikilen fidanlara yeni doğan bebeklerin isimleri verildi.

Her Bebeğe Bir Fidan
 Esenler Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen programda ilçedeki her doğan bebeğe bir fidan dikildi.

Esenler Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana yürüttüğü “Her doğan bebeğe bir fidan” kampanyası devam ediyor. Kampanya ile her 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü daha anlamlı kılan Esenler Belediyesi, bu sene de aynı kampanya çerçevesinde bir program düzenledi. Kemer Mahallesi TEDAŞ Fidan Dikim Alanı’nda gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda anne bebekleriyle birlikte katıldı. Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2009 yılında “Her bebek bir fidan, her bebeğe bir fidan” kampanyası başlattıklarını hatırlatarak Esenler’de doğan bebekler için fidanlar diktiklerini söyledi.

Esenler’de doğan her çocuğun bir dikili ağacı olduğunu ifade eden Göksu; “Bu çok önemli bir şey. Çünkü çocuğun kendisini hayata bağlayan önemli unsurlardan bir tanesi; büyüdüğünde ‘Bak ben doğduğumda bu ağaç dikilmişti.  Bu ağaç benim ağacım’ diyerek yaşadığı şehri sahiplenmesidir. Her şeyden de önemlisi gerçekten doğanın ve kültürün hayatımızda vazgeçilmez en önemli unsur olduğunu dikkate aldığımızda neslimizin geleceği açısından ağacın önemini hepimiz biliyoruz” dedi. Göksu, Esenler’de boş alan gördükleri her yeri  yeşillendirmeye ve ağaç dikmeye devam ettiklerini söyledi.

KEMER’E BÜYÜK ŞEHİR PARKI

Türkiye’de Esenler’in geri dönüşüm konusunda çok büyük mesafeler kat eden bir ilçe olduğunu dile getirerek konuşmasına devam eden Göksu, günlük 400 ton çöp topladıklarını ve  bu çöplerden yaklaşık 30 tonunu geri dönüşümle geri  aldıklarını söyledi. Göksu, “Bizim hedefimiz, geri dönüşüm konusunda çöpü olduğu kadar minimize etmek ve insanlığın geleceğini tahrip etmesine müsaade etmemek” diye konuştu.

İlçede Çevre ile ilgili hayata geçirdiği diğer projeleri de anlatan Göksu, Kemer Mahallesi’nde büyük bir şehir parkı yapacaklarını söyledi. Yakın bir zaman içinde Göktürk Piknik Alanı’nda Gençlik Köyü projesini hayata geçireceklerini de kaydeden Göksu, Esenler’deki gençlerin, çocukların doğanın içinde kamp yapabileceklerini anlattı.

BEBEKLERİ İÇİN FİDAN DİKTİLER

Hayata geçen çalışmalar doğrultusunda özellikle annelere çok iş düştüğünü söyleyen Göksu, “Bu şehrin dönüşmesinde sizin desteğinizi bekliyoruz” dedi. Annelere güzel bir haber de veren Göksu, Ramazan Bayramı’ndan sonra ilçedeki 12 bin anneyi boğaz turuna çıkartacaklarını belirtti.

Göksu, konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan “Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Ödüllerin verilmesinin ardından program,  ailelerin bebekleri için fidan dikmesiyle devam etti. Bebeklerinin isimlerini diktikleri fidanlara asan aileler,  Esenler Belediyesi’ne teşekkür ederek çocuklarının bir ağacı olacağı için çok sevindiklerini dile getirdiler. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da dikilen fidanlara toprak atıp, su döktü.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.