Tarih: 01.01.0001 00:00 558

Robot Yarışmasın'da Birinciler Belli Oldu

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafındanbu yıl ikincisi düzenlenen robot yarışması sonuçlandı.

Robot Yarışmasın
 İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen TUBİTAK’ın da desteklediği II. Robot Yarışması finalleri gerçekleşti. 02-04 Haziran 2013tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde düzenlenen yarışmayı “2209-Üniversite öğrencileri Yurt İçi/Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile TÜBİTAK destekledi. Katılımcılar Sumo, Mini Sumo, Çizgi İzleyen ve Serbestolmak üzere 5 ayrı kategoride kıyasıya yarıştılar. Farklı illerden genel,teknik, endüstri meslek liselerinden ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden500’e yakın başvurunun yapıldığı yarışmada her kategoriden dereceye girenadaylar açıklandı. İstanbul Aydın Üniversitesi ödül olarak, MühendislikMimarlık Fakültesi lisans ve mühendisliğe bağlı lisansüstü bölümlerindenherhangi birini kazanan adaylara %100, %50 ve %25 başarı bursu verdi.gençlerimize üniversite kapısı aralanmış ve başarı desteklenmiştir. Ayrıca faydalımodel başvurusu yapan takımlar ve projelerde destek almaya hak kazandı.  

Serbest Kategoride birincilik ödülü TEFA-KİMYAGER ROBOT isimli proje ileAhmet Asım Maden yürütücülüğünde Furkan Cesur, Tuğkan Boz, Emre Temur olurken,ikincilik ödülü ROBOPAN isimli proje ile Umut Meriç yürütücülüğünde Umut Meriçve Fırat Dede’nin oldu. Üçüncülük ödülü iseKOBRA isimli proje ile Ali Sancak yürütücülüğünde Sefer Yavuz, Emre Tokgözve Muhammed Aktaş tarafından kazanıldı.  

 Beş ayrı kategoride gerçekleşen yarışmaya Çizgiİzleyen Kategorisinde katılan PENDİKAnadolu Teknik Lisesi’nden Kemal Kartal, Gökhan Çakır, Burak Öztürk, MuhammetKutlu, Sevda Koç Sinan Alemdar yürütücülüğünde birinciliğin sahibi oldu.İkincilik MÜBAREK isimli proje ile Tahsin Unutmaz yürütücülüğünde, Ali Tütüncüve Arif Yıldırım’ın, üçüncülük BRADERS TEAMS isimli proje ile Tahsin Unutmaz yürütücülüğünde,Taner Gök ve Muhammed Çetin Yamaç’ın oldu.  

Bu yıl Sumo ve Mini Sumo olarak iki ayrı kategorideise Mobilize isimli proje ile birincilik Abdurrahman Kavun yürütücülüğündeHasan Başkürkçü, Mehmet Murat Yılmaz, Mehmet Çeylez, Sadi Nalçacıgil ve İsmailMert Genç’in olurken ikincilik Aslancık isimli proje ile Abdurrahman Kavun yürütücülüğünde,Talha Mehmet Topçu, Ertuğrul Erdağı,Mustafa Akçay, İzzet Yasin Muştu ve FurkanEthem Baş’ın oldu. Üçüncülük ödülünü ise Mehmet Tozçeviren yürütücülüğünde Şehr-iSamsun PTEML isimli proje ile Furkan Söme, Furkan Özdeş, Aykut Gümüş ve EmreKayhan aldı. 

Sumo Kategorisinde Kamçı isimli proje Umut Meriç yürütücülüğündeUmut Meriç ve Fırat Dede’ye birincilik ödülünü, Erhan Mustafa Kaya yürütücülüğündeNemesis isimli proje Serdar Doğan, Emre Tarhana, Oğuzhan Hacıoğlu, Berke CanDurmuş, Doğukan Cemil Özeren’e ikinciliği, Sebahattin Poyraz eşliğinde Karatenekeisimli proje Engin Yılmaz’a üçüncülük ödülünü kazandırdı.      

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.