ESENLER 10.06.2013 15:39:00 284 0

Avrupalı Öğretmenler

Yerel yönetimler alanında kariyer ve istihdam ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Esenler’e gelen Avrupalı öğretmenler, Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM)’ni ziyaret etti.

Avrupalı Öğretmenler
 Ziyaretin ardından Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın da, düzenlenen yemekli toplantıda öğretmenleri ağırladı.

Avrupa Birliği Ulusal Ajansı’nın, Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Leonardo da Vinci Programı kapsamında Avrupa’dan gelen meslek lisesi öğretmenleri Esenler’i ziyaret etti. Türkiye’de yerel yönetimler alanında kariyer ve istihdam ile ilgili araştırmalar yapmak üzere ilçeye gelen öğretmenler, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert’in koordinatörlüğünde önce Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM)’ni ziyaret etti. Litvanya, Finlandiya, Fransa, Slovakya ve Türkiye’den meslek lisesi öğretmenlerinin katıldığı ziyarette öğretmenler, Esenler’de iş arayanlarla işverenleri buluşturan ESKAM hakkında, ESKAM Sorumlusu Aziz Kekeç’ten bilgi aldılar. Tercüman eşliğinde, samimi bir ortamda geçen sohbette Kekeç, ESKAM’ın temel hedeflerini ve kurulduğu günden bu yana verdiği dikkat çekici hizmetleri öğretmenlerle paylaştı. Bilgilendirme toplantısının ardından ESKAM’ı gezen öğretmenlere, barkovizyon eşliğinde ESKAM’ı anlatan bir sunum da izlettirildi. Sunumun ardından Kekeç, öğretmenlerden gelen soruları da cevapladı.

Esenler Belediyesi’ne Teşekkür

ESKAM ziyaretinin ardından Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın da, öğretmenleri Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemekte ağırladı. Esenler’de özellikle gençlere ve eğitime yönelik yürütülen başlıca projeler hakkında Aydın’dan bilgi alan öğretmenler, belediyenin bu iki alana verdiği destekten dolayı bu hizmetlerde emeği geçen herkesi tebrik ettiler. Yemeğin ardından öğretmenler, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın ve Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Hayat Çok Canlı

Esenler’deki okulların eğitim kalitesinin iyi bir seviyede olduğunu gözlemlediğini belirten Proje Koordinatörü Finlandiyalı Anna Lisa Pekkanen, “Esenler’in insanı da, öğrencisi de çok canlı. Burada hayat gerçekten hareketli. Bu durum eğitime de yansımış durumda” dedi. Esenlerliler’i sıcakkanlı ve yardımsever bulduğunu kaydeden Pekkanen, kendilerine Esenler’in kapılarını açtıkları için ilgililere teşekkürlerini iletti. Esenler’de geçirdikleri günlerin kendilerini son derece memnun ettiğini dile getiren Pekkanen, gençlerin istihdam edilmesi konusunda yürüttükleri çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.