Tarih: 04.07.2013 17:21

Türk Gecesi’nde Karadeniz rüzgarı

Facebook Twitter Linked-in

 Ülke Geceleri başladı

Festivalin başlangıç tarihinden itibaren gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde Türk Kültürü’nü tanıma fırsatı yakalayan binlerce konuk, önceki gün Dalyan Kafe’de düzenlenen Türk Gecesi’nde buluştu. Festival kapsamında her gece farklı bir ülkenin kültürünün tanıtılacağı “Ülke Geceleri”nin ilki olan Türk Gecesi’nde yabancı konuklar Akgün ile birlikte horon tepti.

Türk Mutfağı’nı tanıdılar

Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden Samet Kölemen’in şarkıyla coşan kalabalık, Sarı Yazma’nın davul gösterisiyle büyülendi. Yüksek ritimli davul solosu eşliğinde saatlerce horon tepen davetliler, Türk Mutfağı’nın tadına da bakma şansı yakaladı. Türk Gecesi’nde davetlilerle birlikte dans eden Akgün, konukların kültürlerini anlattıkları Ülke Geceleri’nde ev sahibi olarak açılışı yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

Turizm gelirlerine katkı

“Konuklarımızın ülkelerine döndüklerinde İstanbul’u ve Büyükçekmece’yi en iyi şekilde anlatmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye personelimiz, Türk misafirperverliğine yakışır bir şekilde ev sahipliği yapıyor. Doğal güzelliklerimizi ve Türk insanının sıcaklığını gösteren böyle organizasyonların Türkiye’nin turizm gelirlerine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu gece de her yıl gelenek haline getirdiğimiz Ülke Geceleri kapsamında danslarımızı ve yemeklerimizi tanıttık. Bundan sonraki gecelerde de diğer ülkeler kültürlerini bize tanıtacaklar' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —