Tarih: 04.07.2013 18:02

Araştırma Komisyonundan Çarpıcı Karar

Facebook Twitter Linked-in

 Beylikdüzü Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı gerçekleşti. CHP Grubu’nun yazılı ve sözlü olmak üzere toplam 11 önerge verdiği Meclis toplantısında,  önergeler gündeme ilave edilerek görüşüldü.

CHP ve MHP Grubu’nun Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bey Cıty’de meydana gelen kaçak yapılaşmalarla ilgili önerge verdiği Meclis toplantısında konuyla alakalı bir araştırma komisyonu kuruldu. Komisyonda, CHP Grubu’ndan Ömer Şatır ve Turgay Yalçın yer aldı.

Toplantıda, Beylikdüzü Dereağzı Sahili’ne taşınması planlanan Su Ürünleri Hali ile ilgili Araştırma Komisyonu raporunu sunan CHP Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş, Beylikdüzü Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün projenin ulaşım konusunda birçok problem meydana getireceği ifadesine dikkat çekti. Konuyla ilgili diğer ilgili müdürlüklerinden de bilgi talep edildiğini belirten Demirtaş, müdürlüklerde konuyla alakalı hiçbir bilgi ve belgenin olmadığını söyledi.

Toplantıda söz alan CHP Beylikdüzü Meclis üyesi ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Halip Alp, konuyla alakalı geçen ay İBB Meclisi’nde soru önergesi verdiklerini belirterek şunları söyledi;

“ Proje ile heyelan bölgesinde yapılacak deniz dolgusunun yanı sıra trafik ve ulaşımla ilgili de çok ciddi bir durum var. Bunu, Kumkapı Balık Hali’nde çok defa bulunmuş biri olarak söylüyorum. Beylikdüzü Belediye Başkanı, 100-150 araçlık bir trafik yaratacağını söylüyor. Ancak Hali’n mevcut durumuna bakarsak bu sayı sadece on dakikalık araç sayısı.”

Su Ürünleri’nin sadece yüzde 10’unun deniz yoluyla geldiğini belirten Meclis üyesi Halit Alp, “Sarıyer’den Silivri’ye kadar milyonlarca insanın balık ihtiyacından bahsediyoruz. Dolayısıyla binlerce hatta onbinlerce araç trafiği söz konusu. Duyan her vatandaş istemiyor. En mantıklı yol kesinlikle ana artere yakın bir yerde olmasıdır” şeklinde tespitlerde bulundu. Alp, Bir sonraki İBB Meclisi’nde konuyla ilgili tekrar önerge vereceklerini belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —