SİLİVRİ 10.07.2013 14:38:00 583 0

Köçekle Karşılandı

Gümüşyaka piknik alanında Öz Zonguldaklılar Derneği tarafından düzenlenen pikniğe de katılan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ı piknik alanında Zonguldak yöresi oyunları köçek ekibi ile derneğin fahri başkanı Necati G

Köçekle Karşılandı
 Pikniğe Karakaş ile birlikte önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Osman Umuç, Metin Kaya, Lütfü Vardar ve ilçe başkan yardımcısı İsmail Taşkın da eşlik etti.

  Turan “Silivri’de Yaşamak Ayrıcalıktır”

 Piknikte katkı ve desteklerinden dolayı önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a Zonguldak’ı simgeleyen Uzun Mehmet heykeli hediye edildi. Uzun Mehmet Heykelini alan Turan dernek yöneticilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında “ Hemşeri dernekleri bizim için çok önemli. Çünkü memleket dernekleri, Türk kültürünün, örf ve adetlerimizin yaşatılması için bu coğrafyanın değerlerinin gelecek kuşaklara iletilmesi açısından dolayı biz çok önemli görüyoruz ve önemsiyoruz. Bu açıdan derneklere dün farklı bakanların bu gün çok farklı baktığını da görüyoruz. Artık biz Silivriliyiz, Silivrili olmaktan ve Silivri’de yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz.  Biz yaşadığımız sürece Silivri’mize hizmet edeceğiz. Silivri’de yaşamak ayrıcalıktır. İşte bakın 2004-2009 arası AK Partili bir Silivri belediyesi vardı. Bu süre içerisinde yapılan hizmetlerle adeta Silivri uçmuştu, değer kazanmıştı, bir kimlik kazanmıştı. 2009 yılında seçimi kaybetmemize rağmen, İlçe Başkanımız Metin Karakaş beyin başkanlığında siyasi olarak yine Silivri’mize hizmet ediyor, gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Sizin için çalışıyoruz. Silivri için çalışıyoruz.  Belediyecilik demek vizyon meselesi demek. Biz Silivri’de belediyeyi aldığımız zaman, çocuklarımız kenar mahallelerde ayaklarına poşet bağlayarak okullarına gidiyorlardı. Yaptığımız yolları, altyapıyı, belediye binasını, hastaneleri, adliye binasını, statları ve saymakla bitiremeyeceğimiz hizmetleri düşünün. Bu hizmetleri AK Partili bir ekip getirdi. Sizler için getirdi. Silivri için getirdi. Getirmeye de devam edecek. Ben tekrar pikniğinizin ve Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor hepinize saygı ve sevgilerimi  sunuyorum.” dedi.

 Piknikte Birlik var Kardeşlik var

 Hüseyin Turan’ın ardından sahneye davet edilerek yine katkı ve desteklerinden dolayı Uzun Mehmet heykeli hediye edilen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ise yaptığı konuşmada, “ Ben buradan Zonguldak’a, Alaplı’ya, Çaycuma’ya, Devrek’e, Karadeniz Ereğlisine, ve Gökçebey’e selam göndermek istiyorum. Kısacası batı Karadeniz bölgemizin en güzel illerinden birisi olan Zonguldak’a buradan Silivrili hemşerilerimizle beraber selam göndermek istiyorum. Zonguldak dediğimiz zaman akla, taş kömürü, demir-çelik sanayisi, orman ürünleri, tarımı, hayvancılığı, enerjisi gelir. Zonguldak dediğimiz zaman akla, 14 ana okulu, 284 tane okulu, 114 tane genel ve meslek lisesi ile 413 tane okul akla gelir. Zonguldak dediğimiz zaman akla Kara Elmas Üniversitesi gelir, Devrek Fen Edebiyat Fakültesi gelir, Karabük Teknik Eğitim Fakültesi gelir, Çaycuma, Ereğli deki fakülteler gelir, ama Zonguldak denince akla Çaycuma Havaalanı ayrı bir gelir. Kömür madenlerinde yüzlerce metre yerin altında alın teri ile geçimlerini sağlayan madenciler gelir.” diyerek Zonguldak’ın bütün özelliklerini saydı. Silivri ile Çaycuma’nın kardeş olduğunu da hatırlatan Karakaş, “ Çaycuma’nın da, Silivri’nin de yoğurdu meşhur. Ortada bir yoğurt kardeşliği var.” dedi. Bu tarz pikniklerin çok önemli olduğuna da dikkat çeken AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “ Bu piknikler çok önemli. Çünkü bu piknikler birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz, kardeşçe yaşam noktasında en önemli organizasyonlardan bir tanesidir. Bu piknikte yakma, yıkma yok. Gezi parkında ki gibi  devletine, milletine, bayrağına dil uzatma hiç yok. Bu piknikte şenlik var, kardeşlik var. Yedi bölgesi ile Türkiye’nin zenginliği var. Bir Zonguldaklı, köçeği, mehteri görmediyse ona Zonguldaklı denmez. İşte bu sebeple Silivri’de de doğsa, İstanbul’da da doğsa, bu dernekler sayesinde kültürünü görür ve bilir. Her zaman söylediğimi gibi derneklerimiz kültürümüzün bekçileridirler. O kültürü yaşatır ve korurlar.Bu vesile ile ben başta dernek yöneticilerimiz olmak üzere bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyor. Ramazan ayınızı da şimdiden tebrik ediyorum.” dedi. Karakaş’ın konuşmasının ardından çeşitli ikram ve etkinliklerin ardından piknik sona erdi.

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.