Tarih: 12.07.2013 17:58

Şehit Gürol Alpago Yenibosna’da yaşayacak…

Facebook Twitter Linked-in

 Park açılışında konuşan Başkan Develioğlu; “Yenibosna’mız Şehit Gürol Alpago parkımızla bir nefes daha alıyor. Çevreye ve çevre sağlığına duyarlı ve ilkeli çalışmalarımızla Bahçelievler’imiz ismine yaraşır kentsel dönüşümü yeni park alanlarıyla da gerçekleştiriyor” dedi.

Parka adı verilen Şehit Gürol Alpago’nun abisi Şenol Alpago da “Kardeşim de vatan için gözünü kırpmadan şehit olan tüm Mehmetçiklerimiz gibi kalbimizde yaşıyor. Kardeşimin adının, doğduğu ve yaşadığı mahallemizde yapılan parka verilmesi bizim için övünç kaynağıdır. Belediye Başkanımız Osman Develioğlu’na ailem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan kesilen açılış kurdelesiyle açılan parkta şarkıcı Toprak mahalle sakinlerine konser verdi.

 

Şehit Gürol Alpago Parkı teknik bilgiler:

Şehit Atakan Yılmaz Sokak üzerinde 4528 m2’lik alanda inşa edilen Şehit Gürol Alpago Parkı; çiçek ve yaprak motifi şeklinde tasarlandı. Halkın her türlü rekreatif ihtiyacını karşılayabilmek için park bünyesinde birden fazla fonksiyonun bir arada bulunmasına dikkat edilmiş. Parkın bünyesinde; çiçek motifli dinlenme ve oturma alanları, yaprak konseptli pergolalar, İstanbul boğazı ve köprüsü temalı çocuk oyun alanı, oyun duvarı, engelli çocukların kullanımına uygun çocuk oyun grubu, fitness alanı, tenis kortu, konsepte uygun tasarımı ile dikkat çeken süs havuzu bulunuyor. Banklar, piknik masaları, estetik aydınlatma elemanları gibi kentsel donatı elemanları yoğun şekilde kullanılan parkta yoğun bitki kullanımı ile bitki terasları ile yeşil duvarlar oluşturuldu. Halkın kullanımına sunulan park 2060 m2 yeşil alana sahip




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —