Tarih: 13.07.2013 15:23

Engelleri Ortadan Kaldırdılar

Facebook Twitter Linked-in

 Beylikdüzü Belediyesi tarafından açılan yaz spor okulları çocuklar için yaz aylarında spor yapma ve öğrenme imkanı oluştururken bunun yanında çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi de hayata geçiyor. Gürpınar Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı'nda bulunan havuzda gerçekleştirilen yüzme dersleri ile engelli çocuk ve vatandaşlar yüzme öğreniyor.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından organize edilen kursta şu anda 30 engelli çocuk ve yetişkine yüzme dersleri veriliyor. Uzman yüzme antrönerleri tarafından verilen derslerde çocuklar yaz aylarında evlerinde kapanmaktan kurtularak sosyal hayata merhaba diyor. Yüzme derslerini veren hocalar, bu projede olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtirken, yüzme dersi alan çocuklarını havuzda izleyen aileler, belediyenin bu projesinden dolayı herkese teşekkür ettiler.

Beylikdüzü Belediyesi Yaz Spor okullarında 11 branş bulunduğunu söyleyen koordinatör Lokman Arıcıoğlu kursların 2 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirtti.

Hobi ve Yeteneklerini Geliştiriyorlar

Beylikdüzü Belediyesi tarafından açılan Yaz Kültür Sanat Kursları 995 öğrencisi ile merhaba dedi. Okulların kapanması ile birlikte öğrenciler boş vakitlerini yaz kültür sanat kursları ile dolduruyorlar. Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kurslarda öğrenciler Bağlama, Gitar, Keman, Diksiyon, Bale, Tiyatro, Halk oyunları ve Resim alanlarında eğitimler alıyorlar.

Eğitimler Ücretsiz

Çocukların kültürel ve sanatsal çalışmalara teşvik edilerek bu alanda bulunan becerilerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak istediklerini belirten Başkan Uzun ailelerin yaz aylarını fırsat bilerek çocuklarını bu kurslara kayıt ettirmelerini istedi. 29 Ağustos’a kadar sürecek, Eylül ayında yılsonu gösterisi yapılacak kurslarda 995 öğrenci eğitim görüyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurslardan bugüne kadar 2500 öğrenci mezun oldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —