Tarih: 18.07.2013 17:17

Peygamber aşkı; 4 dilde söylenen İlahilerle, Vadi'ye taşındı

Facebook Twitter Linked-in

 Başakşehir Belediyesinin üç farklı bölgede kurduğu etkinlik alanlarında vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen programların yedinci gününde Sular Vadisi'nde Grup Dergah; Türkçe'den, Farsça'ya; Kürtçe'den, Arapça'ya Peygamber aşkını ilahilerine, Türk Tasavvuf Müziği ezgilerine taşırken, Bahçeşehir'de İbrahim Sadri, Kayaşehir'de ise Ömer Döngeloğlu sahne aldı.


'Seher Vakti ezan sesi, Camilerde Kur'an sesi ne hoş’
Sufi Müzikte farklı icralarıyla dikkat çeken Grup Dergah, Sular Vadisi'nde ki Ramazan etkinliklerinde sahne aldı. Şanlıurfa'dan Başakşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri için gelen grubu dinlemek için vatandaşlar erken saatlerde etkinlik alanını doldurdu. Grup Dergah, Türk Tasavvuf Müziği'nin huzur veren namelerini ve ilahilerini Türkçe'den Farsça'ya; Kürtçe'den, Arapça'ya gibi farklı dillerde seslendirdi.


Sahne performanslarıyla beğeni toplayan Grup Dergah; Seher Vakti ezan sesi, Camilerde Kur'an sesi ne hoş Ramazan gecesi, Can Muhammed, Ya Resulallah Ya Habip Allah gibi parçalarıyla duygu dolu anlar yaşattı.

Grup üyelerinden Mehmet Ziya Demirbaş konser öncesi yaptığı açıklamada Başakşehir'i ve Ramazan etkinliklerini değerlendirdi 'Ramazan'ın ilk günü, biz Şanlıurfalı olduğumuz için orada verdik, sonrasında Malatya, Adıyaman, Erzurum, Kırşehir illerinde verdik. Tüm samimiyetimle söylüyorum Başakşehir hem bizim için hem İstanbul için çok önemli bir ilçe. Burası hem de hemşerilerimizin yoğunlukta olduğu bir bölge olduğu için ayrı bir öneme sahip. İnsanlar elinden geldiğince teveccüh gösterip katılıyorlar. Bu akşamda Vadi'de; yeni eserlerimizden söyleyeceğiz. Türkçe, Kürtçe, Farsça, Arapça eserler seslendireceğiz, ilahilerle Kerbela’ya uzanacağız' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —