Tarih: 19.07.2013 09:47

Güngören’den Balkanlara Gönül Köprüsü Kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

 Bosna’da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamını anmak ve Mars Mila yürüyüşüne katılmak için 29 Haziran’da İstanbul Güngören Belediyesi’nin önünden bisikletleriyle hareket eden gençler Bosna’ya ulaştı. İstanbul’dan yola çıkan gençler 13 gün boyunca pedal çevirdi. 1 Haziran’da Plovdiv – Bulgaristan’ı, 2 Temmuz’da Sofya’yı, 3 Temmuz’da Makedonya’yı, 4 Temmuz’da Üsküp’ü geçen gençler, 5 Temmuz’da Kosova’da şampiyon bisikletçi Rafet Azimi tarafından karşılanandı. Pristina’ya kadar eşlik eden Azimi, sporcuları Prizen’e uğurladı. Yol boyunca vatandaşların büyük ilgisini kazanan bisikletçiler, Karadağ’ı da aşıp Bosna-Hersek’e ulaştı. Güngören Belediyesi’nin Bosna’daki kardeş Belediyesi olan Gorazde’de Belediye Başkanı Muhamed Ramoviç’in yolda karşıladığı bisikletçiler, Mayıs ayında açılan GÜN-GOR Parkını da ziyaret etti.

18. yıl dönümünde Srebrenitsa katliamını anmak için, Potoçari Anıt Mezarlığı’nda bir araya gelen bisikletçiler ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramoviç ile birlikte anma törenlerine katıldılar.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Güngören ile kardeş şehir olan Gorazde’de  1500 kişiye iftar verdi. Bosna’yı, yüz yılların kardeşliğinin pekiştiği bölge olarak nitelendiren Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, ramazanın sevincini Gönül köprüsü elçileri ve Gorazdelilerle birlikte iftar sofrasında yaşadı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —