ESENYURT GAZETESİ 20.07.2013 15:43:00 297 0

Kadıoğlu “Unutulmaya yüz tutan mekânları unutturmamakistiyoruz”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Çanakkale şehitlikiftar programına katıldı.

Kadıoğlu “Unutulmaya yüz tutan mekânları unutturmamakistiyoruz”
 Çanakkale Zaferi’nin 98. yılında, 1915 yılının ilk Ramazan günü olan 13 Temmuz’da düzenlenen programda, Şehitler Abidesi’nin etrafında kurulan sofralarda, şehitlerimizin savaşta yediği buğday çorbası, arpa ekmeği, tahin ve su ile oruçlar açıldı. Ak Parti İstanbul il başkanlığının organize ettiği ve 5000 kişinin katıldığı iftar programıyla oruç açan vatandaşlar dualar eşliğinde ecdadıyâd ettiler.

Dünya’nın barış çınarı Çanakkale’de

Programda ilk olarak Çanakkale Savaşı kahramanlarının torunlarının dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden getirdiği topraklarla, Çanakkale ruhunu ve kardeşliği simgeleyen çınar fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Asırlık anılar tazelendi

98 yıl önce Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Çanakkale Savaşı'na katılan kahramanların torunları, iftar programında söz alarak duygularını ve dedelerinin anlattığı anıları konuklarla paylaştı. Kardeşlik ve birlik mesajları veren kahraman torunlarının dedelerinin yaşadıklarını anlattıkları konuşmalar, iftar alanında büyük bir coşku ve heyecanla dinlendi.

Kadıoğlu “Dünyanın önemli noktalarından biridir Çanakkale”

Çanakkale iftar programında Bugün TV yayınlanan ve Modoretörlüğünü Metin Karakoç’un yaptığı Şehrin Dili Ramazan Özel programında açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu “Bu manevi iklimde, bu kalabalıkta ve böyle bir anda burada, o zamanı yaşamak bizlere büyük bir huzur vermektedir ”dedi. Sözlerine devam eden Başkan Kadıoğlu “Çanakkale Dünyanın önemli noktalarından biridir. Türk milleti ve insanlık için bu yer ve bu ortam çok önemlidir. 98 sene evvel buraya ölmeye gelen atalarımızı unutturmamak için böyle programlar düzenleniyoruz.Bizler AK Parti olarak10 yıldır unutulmaya yüz tutan mekânları unutturmamak ve bu manevi mekâna milyonlarca insanımızı ecdadımızın manevi ortamını görmeleri için Çanakkale’ye gönderiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın böyle güzel bir ortamda atalarının nasıl şartlar altında düşmana karşı nasıl savaştıklarını böyle programlar düzenleyerek daha iyi anlarız. Ramazan ayı birlik beraberliğinin kardeşliğinin ve dostluğun daha iyi anlaşıldığı ve içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi bulunan bir aydır ”dedi.

Babuşcu “Zulmün karşısında, hakikatin yanında olmaktır”

Ak parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, iftar yemeğinden önce yaptığı kürsü konuşması ve Bugün TV Şehrin Dili Ramazan Özel’de“büyük milletimizin hamurunun yeniden yoğrulduğu, yeniden millet olduğumuz, yeniden sancağımızı yükselttiğimiz Çanakkale’de, aziz şehitlerimizin huzurunda olmaktan büyük bir onur duyuyorum” diyerek konuşmasına başladı. İl Başkanı Babuşcu “Çanakkale şehitleri beşeri güce, topa, tanka, gülleye, harp sanayiine, teknolojiye, tek dişi kalmış canavara, maddi medeniyete meydan okuyan bir ruhu temsil eder. Burada asıl olan zafer değil, güç değil, istatistik değil, sayısal üstünlük değil, nicelik değil; burada asıl olan hakikatin safında olmaktır. Bizim hayat şiarımız, siyasetten muradımız budur. Burada asıl olan, zulmün karşısında, hakikatin yanında olmaktır” dedi. Konuşmalar ardından Çanakkale şehitlik abidesinde 98 yıl önceki iftar menüsü ile oruçlar açılarak, toplu namaz kılındı.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.