Tarih: 24.07.2013 11:48

Mabetler Ramazan’da pırıl pırıl

Facebook Twitter Linked-in

 Beyoğlu’nda bulunan ibadethaneleri düzenli olarak temizleyen Beyoğlu Belediyesi, Ramazan ayında 93 cami ve  cemevini dezenfekte etti. Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gözetiminde yapılan halı temizleme çalışmaları son teknolojik malzemeler kullanılarak yapıldı.


Bakterilerin oluşması önleniyor

Beyoğlu’nda bulunan bütün ibadethanelerin yoğunluğuna göre her ay temizlendiğini aktaran Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, temizlik için kullanılan yüksek teknoloji sayesinde ibadethanelerde oluşan nem, küf, rutubet ve mantar gibi bakterilerin önüne geçildiğini anlattı.

Vatandaşların hijyenik bir ortamda ibadet etmesini sağlamaya çalıştıklarını belirten Demircan, “Biz temizlik faaliyetini belirli aralıklarla sürekli yapıyoruz. Ancak mübarek Ramazan ayında camileri dolduran cemaatin sağlıklı bir ortamda ibadet etmesi için bütün mabetlerimizi dezenfekte ettik. İnsanların yoğun olarak bir arada bulunduğu cami, okul gibi mekanları temizleyerek, muhtemel hastalık bulaşma riskini de ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.

Okullar da dezenfekte ediliyor

Beyoğlu Belediyesi’nin okullarda bulunan sınıf, koridor, masa, sandalye, öğretmen odaları, lavabolar ve ıslak zeminlerde hijyenik temizlik yaptığını da belirten Demircan, “Buralarda yaptığımız temizlik için özel malzemeler kullanıyoruz. Bakteri ve küf oluşumunu da önleyen bu temizlik yöntemini vatandaşlarımız da beğeniyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —