ESENLER 24.07.2013 15:07:00 205 0

Gönül Ellerine Esenler Vefası

İslam âlimi Seyyid Abdülhâkim El Hüseyni, Anadolu’yu Mayalayanlar programında Esenler’de anıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun da katıldığı programda H?

Gönül Ellerine Esenler Vefası
 Ramazan ayında birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, Anadolu’yu Mayalayanlar programı kapsamında bu kez İslam âlimi Seyyid Abdülhâkim El Hüseyni’yi Esenler Dörtyol Meydanı’nda andı. Semerkand Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ve ilahiyatçı yazar Mustafa Bahadıroğlu’nun, Seyyid Abdülhâkim El Hüseyni’nin hayatını ve ilme verdiği değeri anlattığı programa; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Fatma Betül Sayan, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, bazı Belediye Meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

2023 LİDER GENÇLİĞİNİ YETİŞTİRİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen 1453 Genç, 1453 Lider projesinin Esenler’e ve Esenler’in gençlerine büyük katkı sağlayacağını söyledikten sonra “Başbakanımız, bu ülkenin insanının önüne 2 tane hedef koydu. Birinci hedef şuydu: Öyle gençler yetiştirmeliyiz ki, kökü mazide, gözü atide olan, kendi değerlerine inanmış, dindar gençlik yetiştirmeliyiz” dedi. İkincisi de bütün sistemi, bütün devleti, 2023’e hedefledi. İşte biz, kendi idrakine sahip, kendi ahlakına sahip, kendi ahlakıyla beraber kendi ahlakını inşa etmiş gençler yetiştirmek, tabiri caizse 2023 lider gençliğini yetiştirmek için bugün iftarda büyük bir organizasyon yaptık” dedi.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Anadolu’yu Mayalayanlar programının önemine dikkat çeken Göksu, “Biz bugün bu ülkede bu güzellikleri yaşıyorsak, dün Anadolu’yu Mayalayanların bu toprakları mayalamasından dolayı yaşıyoruz. Kimsenin bu gönül erlerine gücü yetmedi ve yetmeyecek de Allah’ın izniyle. Yeter ki bu gönül sultanlarını, yeter ki bu gönül erlerini biz yalnız bırakmayalım, onlarla bir olalım, onlarla beraber olalım, onlarla heyecanlanalım, onlarla duygulanalım. Allah’ın izniyle kimsenin bu milletin değerlerini ayaklarının altına almaya gücü yetmeyecek. Bu millet dimdik ayakta duracak ve durmaya devam edecek” dedi.

ANADOLU’YU MAYALAYANLAR’A TAKDİR

Göksu’nun ardından konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programını ayrıca takdir ettiğini söyleyerek, “İnşallah bütün Esenler halkı buraya gelip, bu insanları dinleyip, buradaki mesajları alıp hayatının tamamına bunu yerleştirir, bunları alışkanlık haline getirir ve Ramazan ayı hakikaten hepimizin Cehennem azabından kurtuluşuna vesile olur. Ramazan ayı bir sevgi, dostluk, kardeşlik ayı, bir yardımlaşma ayı. Ramazan ayında bu duygularımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bize taş atanlara çiçek atmamız, onlara muhabbeti, sevgiyi, dinimizin ana mesajlarını, bu toprağın özünü anlatmamız gerekiyor. Onun için hepimize çok büyük vazife düşüyor” şeklinde konuştu.

26 YILINI İLME ADADI

Protokol konuşmalarından sonra şair Serdar Tuncer’in de Esenlerliler için şiirlerini seslendirmesinin ardından program, Seyyid Abdülhâkim El Hüseyni’nin hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Abdülhâkim El Hüseyni’nin hayatını ve ilime verdiği değeri anlatmak üzere sahneye çıkan ilahiyatçı yazar Mustafa Bahadıroğlu, Anadolu’yu Mayalayanlar programında anlatılan gönül erlerinin tarihin altın sayfalarına girecek devasa kıymetler olduklarını söyledi. Seyyid Abdülhâkim El Hüseyni’nin ilme verdiği öneme dikkat çeken Bahadıroğlu, “Abdülhâkim El Hüseyni, 26 yılını ilme adamış bir zattı” dedi. Seyyid Abdülhâkim El Hüseyni’nin şiiri çok sevdiğini belirten Bahadıroğlu, Hüseyni’nin okuduğu şiirlerle insanları kendine bağladığını kaydederek, “O dilsiz dudaksız konuşan bir zattı” diye konuştu. “Hüseyni, tıpkı mıknatıs gibi uzaktakini ve yakındakini kendine çekiyordu” diyen Bahadıroğlu, Hüseyni’nin dünyanın dört bir yanında Allah’ın adını duyurmak için Kur’an kursları ve ilim yuvaları açtığını söyledikten sonra konuşmasını sonlandırdı.
Programda Esenler Buhara İlahi Grubu da okudukları ilahilerle geceye renk kattı.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.