Tarih: 01.08.2013 18:14

Çorbalar, Topbaş ve Kadıoğlu'ndan

Facebook Twitter Linked-in

 İftar öncesinde vatandaşları selamlayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu vatandaş ile oturarak çorba servisi yaptılar. Büyükşehir ve Esenyurt belediye başkanlarını karşılarında gören çocuklar ve gençler çok mutlu olduklarını ifade ederek, hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta kuyruk oluşturdular.

Topbaş, “Ramazan aç ve susuz insanın halini hissetmektir”

Örnek Mahallesi Sokak iftarında ezan okunmasıyla birlikte açılan oruçlar ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş yaptığı konuşmasında,

Başkan Topbaş, “ Bugün bu sofralarda buluşmamızın büyük bir önemi ve anlamı vardır. Bizi bu sofrada buluşturanlara şükranlarımı iletmek istiyorum. Ramazan ayı dünyanın öbür ucundaki aç ve susuz insanların halini hissetmek, ötekini hissetmek adına çok önemlidir. Bizler büyük bir ailenin mensuplarıyız. Esenyurt ’ta, İstanbul’da ve Türkiye’de olmak üzere büyük aile olanın gururunu yaşıyoruz. 76 milyon bir ve beraberce kardeşiz. Farklı coğrafyalarda büyük sıkıntıların kan ve gözyaşının olduğunu biliyoruz. Diliyoruz ki Ramazan-ı şerifin manevi iklimi tüm insanları kuşatarak, barış ve kardeşlik getirsin ” dedi.

Başkan Topbaş konuşmasında Esenyurt ‘un değişimi ve gelişiminden söz ederek,“ Türkiye’nin dünyada büyük bir rol oynadığı, dünyanın gıpta ile takip ettiği bir süreçte İstanbul’da Esenyurt ’un modern bir şekilde değişim ve dönüşümü de hayranlıkla izlenmektedir. Esenyurt ’un 10 yıl önce çamurlu yollarını ve vatandaşın sıkıntı çektiği zamanları çok iyi biliyoruz. Değerli belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun büyük çabaları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizim desteklerimiz ile Esenyurt modern ve takdir edilen bir kent haline gelmiştir. ” dedi. İftar programı ardından Esenyurt Hz. İbrahim Camisinde akşam namazını kılan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ilçeden ayrıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —