ESENLER 2.08.2013 18:38:00 418 0

BAĞIŞ: RAMAZANI DOLU DOLU YAŞIYORUZ

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Esenler'deki Ramazan etkinliklerine katıldı. Programda bir konuşma yapan Bağış, 'Biz Ramazan’ı deli dolu değil, dolu dolu yaşıyoruz' dedi.

BAĞIŞ: RAMAZANI DOLU DOLU YAŞIYORUZ
 Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, önce binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Dörtyol Meydanı'ndaki etkinliklere katıldı, sonra 'Anadolu Sokağı'nda Gümüşhane Derneği’nin standında sahur yaptı. Ramazan’ın ruh iklimine uygun programlar düzenleyen Esenler Belediyesi, Ramazan etkinliklerinde her akşam başka bir devlet büyüğünü ağırlamaya devam ediyor. Son olarak Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen 'Anadolu'yu Mayalayanlar' programına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katıldı.

NEREDE MAZLUM VARSA ORADA OLACAĞIZ

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan'ın son bölümünde olduğumuzu hatırlatarak, 'Kadir gecesini arayacağımız son 10 gün içerisindeyiz. Mevla tutuğunuz oruçları kabul etsin. Ramazan eğlence ayı değildir. Ramazan tefekkür ve arınma zamanıdır. Ramazan öğrenme ayıdır. Bir yandan tefekkür ederken, bir yandan da Anadolu'yu Mayalayanlar programıyla milletimiz bize tefekkürü öğretenleri öğrensin istiyoruz. Bu milletin değerleriyle çok oynadılar ama güçleri yetmedi' dedi. Mısır'da gerçekleştirilen askeri darbe ve katliama da değinen Göksu 'Bugün Mısır'da katliam yaşanıyorsa, Müslüman ülkelerde kan akıyorsa, bunu durdurmak için bu ülkenin güçlü olması gerekiyor. Batıyı gördük. Bu millet var oldukça, nerede mazlum varsa biz de orada olacağız inşallah' dedi. Kadir Gecesi'nde 100 bin kişiyle Esenler'in Dua Meydanı'nda dua edeceklerini belirten Göksu, 'Bütün camilerden servisler kalkacak.  20 kişiyi çekilişle Umre'ye göndereceğiz. O gün tüm Esenler burada olacak. Herkes tanıdıklarına haber versin' şeklinde konuştu.

HEM DUA MEYDANI, HEM MEDRESE

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak da yaptığı konuşmada, Esenler Dörtyol Meydanı geçen sene Dua Meydanı olarak açıldığını hatırlatarak,' Anadolu'yu Mayalayanlar programıyla burası hem Dua Meydanı hem de Medrese oldu. Burada Anadolu'ya mayalayanları kendi öğrencilerinden dinliyoruz. Konuşmacılardan ben de çok faydalı bilgiler öğrendim.  Ve şunu öğrendim ki bu toprakların mayası sağlam. Esenler'in mayası da çok sağlam. Kadir Gecesi ben de Esenler de olacağım, herkesi bekliyoruz' dedi.

DOLU DOLU YAŞIYORUZ

Programda son olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuştu. Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, 'Büyüklerimiz eskiden hani o eski Ramazanlar diyordu ya artık bu sözlere gerek kalmadı. Tevfik Göksu gibi Belediye Başkanlarımız artık eski Ramazanları aratmayan böyle coşkulu geceler yaşatıyor. Esenler şanslı Tevfik Göksu kardeşim gibi bir Başkanı var. Peki yanlış tercih yapan diğer ilçeler ne olacak? İnanın bana Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş oraları da mahrum bırakmıyor. Ramazan’ın hazzı tüm İstanbul'da yaşanıyor. Biz  Ramazan’ı deli dolu değil, dolu dolu yaşıyoruz. Biz Ramazanı hazzını alarak, ibadetlerimizle,  coşkumuzla yaşıyoruz. Mahalle iftarlarımızla aynı sevgili Peygamberimiz sofrasında olduğu gibi, mahallenin fakiri zengini, Türk'ü, Kürdü, Çerkezi, Abazası hep beraber iftar yapıyor' dedi.  Esenler'in her zaman Başbakanına destek verdiğini söyleyen Bağış, 'Başbakanınıza sahip çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum' diyerek sözlerine son verdi.

SAHURU ESENLER'DE YAPTI

Konuşmaların ardından Ramazan etkinlik alanında yer alan yöre dernekleri stantlarına (Anadolu Sokağına) geçen Bağış, burada tüm dernekleri selamlayarak, 'Türkiye'nin kardeşliğine verdiğiniz katkı için hepinize teşekkür ediyorum' dedi. Her akşam farklı bir dernek standında düzenlenen sahur programı, dün gece Gümüşhaneliler Dernek standında gerçekleştirildi. Gümüşhaneliler, Bakan Egemen Bağış, milletvekili Osman Aşkın Bak, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve diğer misafirlerine yöresel lezzetlerinden sahur ikramı sundular. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Bakan Bağış Esenler'den ayrıldı.

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.