Tarih: 06.08.2013 13:36

İz Bırakan Kişi, Kurum ve Olaylar...

Facebook Twitter Linked-in

 Konya’da faaliyet gösteren firma, Hollanda’ya ilk kez lale ihraç ediyor… 

Konya’da faaliyet gösteren bir lale soğanı üreticisinin, Hollanda’ya ilk lale soğanı ihracatını gerçekleştirmesi, Temmuz ayında Konya basınının öne çıkan haberlerinden oldu. Yapılan ihracattan olumlu bir sonuç alınırsa, önümüzdeki yılarda başta Çin ve Fransa olmak üzere birçok ülkeye lale soğanı ihracatının gerçekleşebileceği öngörülüyor.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, ramazan boyunca halkla İftarlarda buluştu…

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlendiği “Mahalle İftarları” basında Konya ile ilgili konuşulan konular arasındaydı. Konya’nın çeşitli mahallelerinde gerçekleştirilen iftar programları binlerce Konyalının bir araya gelmesini sağlarken, Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in de vatandaşla buluşmasına imkan tanıdı.

 

En fazla Davutoğlu gündeme geldi

Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, gazete ve dergilerde adından en fazla söz edilen Konyalı isim, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. Suriye sınırındaki olaylarla ilgili açıklamalar yapan Davutoğlu, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin askeri darbe ile görevinden alınmasına da tepki gösterdi. Davutoğlu, toplamda 2 bin 352 haber ve yazıya konu edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Temmuz ayında basında en fazla öne çıkan diğer Konyalı isim oldu. Ay genelinde 450 kez gazete ve dergilerin sayfalarında yer bulan Akyürek, Belediye tarafından düzenlenen “Mahalle İftarları”nın yanı sıra, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Mevlana Meydanı’nda kitap fuarı açılışında yer alması ile adından söz ettirdi.

 

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

No

Kişi

Adet

1

Ahmet Davutoğlu

2.352

2

Tahir Akyürek

450

3

Ahmet Sorgun

253

4

Mehmet Hançerli

251

5

Aydın Nezih Doğan

242

6

Selçuk Öztürk

231

7

Atilla Kart

217

8

Faruk Bal

211

9

Uğur İbrahim Altay

202

10

Serdar Kalaycı

184

 

 

Selçuklu Belediyesi ilk sırada…

MTM’nin medya raporuna göre, Haziran ayında listenin ilk sırasında yer alan Selçuklu Belediyesi Temmuz ayında da basında en fazla söz edilen belediye oldu. 'Mardin Okuyor' kampanyasına 30 bin kitap göndererek destek veren Selçuklu Belediyesi, ay boyunca 408 haber ve yazıda yer aldı.

 

Temmuz ayını kapsayan araştırmaya göre, Akşehir Belediyesi Konya basınında en fazla konuşulan diğer yerel yönetimi oldu. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Akşehir İlçe Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2013 Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ve yeni doğan bebeklere “Akşehirli” sertifikası verilmesiyle gündeme gelen yerel yönetim, toplamda 364 haber ve yazıda yer aldı.

 

Akşehir Belediyesi’ni sırasıyla, Karatay, Meram ve Seydişehir Belediyeleri takip ettiler.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN KONYA BELEDİYELERİ

No

Marka

Adet

1

Selçuklu Belediyesi

408

2

Akşehir Belediyesi

364

3

Karatay Belediyesi

340

4

Meram Belediyesi

330

5

Seydişehir Belediyesi

274

6

Ereğli Belediyesi

170

7

Beyşehir Belediyesi

108

8

Kulu Belediyesi

34

9

Derbent Belediyesi

33

10

Ilgın Belediyesi

25

 

Konya Şeker, Pakpen ve Medicana Hastanesi basında öne çıkan markalar oldu…

 

Temmuz ayında Konya’nın basına en çok yansıyan markalarının da belirlendiği araştırmada, ilk sırada yer alan marka Konya Şeker oldu. Markanın iştiraklerinden Beta Ziraat’in, TÜBİTAK'tan yaklaşık 1 milyon 105 bin TL destek almasıyla gündeme gelen Konya Şeker, ay boyunca 250 haber ve yazıda yer aldı.

 

MTM’nin araştırmasına göre, gazete ve dergilerin en fazla yer verdiği ikinci marka Pakpen oldu.

Yapı sektöründe faaliyet gösteren Pakpen, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer alması ile adından söz ettirerek, toplamda 111 haber ve yazı ile gündeme geldi.

 

Pakpen’in ardından, basında en çok söz edilen diğer Konyalı markalar ise, Medicana Hospital (91 haber ve yazı), TÜMOSAN Türk Motor Ve Traktör Sanayi (74 haber ve yazı) ve Adese AVM (63 haber ve yazı) oldular.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI

No

Marka

Adet

1

Konya Şeker

250

2

Pakpen

111

3

Medicana Hospital

91

4

TÜMOSAN Türk Motor Ve Traktör Sanayi

74

5

Adese AVM

63

6

Konya Çimento

58

7

Ova Un

56

8

Komyapı

52

9

Medline Sağlık Gurubu

48

10

Enka Gıda

47

 

*Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından Temmuz ayı boyunca 2 bini aşkın gazete ve dergilerde yapılan haber takip sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —