Tarih: 01.01.0001 00:00 361

Kur’an-ı Kerim ortak dille okunacak

Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 26-31 Ağustos tarihleri arasında sürecek Uluslararası Kur’an Hizmetleri Birliği İstişare toplantılarının açılış töreni, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılı

Kur’an-ı Kerim ortak dille okunacak
 Beylikdüzü, Uluslararası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliği'nin istişare toplantılarına ev sahipliği yapıyor. Birliğin en önemli amacı; dünyanın dört bir yanındaki görme engelli Müslümanları, belli standartlarda basılmış kabartma Kur’an-ı Kerim’le tanıştırmak. Şubat ayında 1.’si yapılan ve 26-31 Ağustos tarihleri arasında sürecek programın açılış töreni Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve eski Milletvekili Lokman Ayva, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Uluslararası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliği Geçici Başkanı Selahattin Aydın, 13 ülkeden STK temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

“Önemli Olan Gönüllerin Engelli Olmamasıdır”

 

Uluslararası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliği’nin kurulmasının dünyadaki tüm engelli vatandaşlarımız için çok önemli bir aşama olacağını ve bu girişimden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bu değerli birlik uluslararası büyük bir hizmet sunacak. Bu çalışma Kur’an-ı Kerim’i dünyanın dört bir yanından öğrenebilmek için tüm engelli kardeşlerimize rehberlik edecek. Engelliler, bu sayede hangi ülkede olursalar olsunlar, Kur’an-ı Kerim’i rahatlıkla okuyabilecekler. Kuranın evrenselliğine uygun bu yaklaşımı çok önemli buluyorum. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Dünyadaki vahim gidişata ve binlerce insanın ölümünün kalpleri acıttığına da değinen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Kendi zihnimizdeki engelleri ortadan kaldırmış olsak dünya ne güzel olurdu. Esas engelli olmak kalplerin paslı olması, esas engelli olmak kötülükleri duyduğu halde duymazdan gelmek, vahşeti gördüğü halde görmezden gelmektir. İşte bu nedenle önemli olan gönüllerin engelli olmamasıdır” diye konuşarak, insanlığı duyarlı olmaya ve dünyada yaşanan malum felaketlere seslerini çıkarmaya davet etti.

 

“Ofis İmkanı Sunmak İsteriz”

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, organizasyonun Beylikdüzü’nde yapılması için emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı ve birlik için müjdeli bir haber verdi. Başkan Uzun, “Uluslararası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliği, yerinde hamlelerle kurumsal bir yapı kazanmış olacak. Birliğin faaliyetlerinin hayata geçebilmesi için bir ofis ihtiyacı var. Belediye olarak bizler ofis ortamını sizlere sunmaktan mutluluk duyarız. Görme engelliler için bu çalışma çok anlamlı bir çalışma. Başarılı bir şekilde hayata geçmesini arzu ediyorum” dedi.

 

Engelli Vatandaşlar Kuranı Rahatlıkla Okuyabilecek

 

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık da inanç ile ilgili çok önemli noktaların olduğuna değinerek, “Hem görenler hem de görmeyenler olarak, Kur’an-ı Kerim’i ve gereklerini çok iyi bir şekilde öğrenmemiz gerekiyor. Kutsal kitabımız insanlığa yapılması gerekenleri çok net bir biçimde anlatıyor. Bu güzel birlik ile engelli vatandaşlarımız da Kur’an-ı Kerim’e her ortamda ulaşabilecek” diye konuştu.

 

“Yarın Bugünden Daha Güzel Olacak”

 

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ise, kurulan birliğin insanlık arasındaki paylaşımı ve dayanışmayı sağlayacağını vurguladı ve “Aynı duyguları yaşadıkça birbirimizi daha iyi anlayacağız. Öyle bir ortak noktada buluşuyoruz ki, tüm engelleri aşabiliyoruz. Umarım insanın en değerli varlık olduğu anlaşılır ve hak ettiği hizmetleri alır. Sayın Başkanımıza görme engellilere yönelik sunduğu hizmetler için, desteklerini esirgemediği için teşekkür ediyoruz. Biliyorum ki yarın bugünden daha güzel olacak. Bunun için yeterli donanıma sahibiz” diyerek, düşüncelerini aktardı.

 

“En Büyük Engel Bugün Kalkıyor”

 

Gerçekleştirilen bu anlamlı organizasyon ile kendi engellerimizi kaldırdığımız belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan da, “En büyük engel bugün kalkıyor. Görme engelli vatandaşlarımız Kuran okuyabilecekler. Ayrıca Belediye Başkanınız Sayın Yusuf Uzun’a birliğe ofis ortamını tanıdığı için teşekkür ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Program, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a işlemeli bir vazo hediye etmesiyle sona erdi. Ayrıca Malezya’dan gelen Norama Haşimi adındaki bir bayan yazar da “Mahkumların Günlüğü” isimli romanını Bozdağ’a armağan etti.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.