Tarih: 01.01.0001 00:00 199

Tarihe Yolculuğa Ne Dersiniz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müzesi’ni gezen Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri yüzyıllarca alevlerle savaşan itfaiye erleriyle adeta tarih yolculuğu yaptılar.

Tarihe Yolculuğa Ne Dersiniz?
 Öğrenciler, ilk itfayeciler olan gönüllü tulumbacılarla kullandıkları yangın söndürme araçları tulumbaları yakından görmenin ve incelemenin heyecanını yaşadılar.

 

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri içerisinde 1050 eserin bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müzesi’ni gezdi.

 

Beşiktaş’taki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, adeta Türk itfaiyecilik tarihine yolculuk yaptılar. Öğrenciler, ilk itfayeciler olan gönüllü tulumbacıları ve ilk yangın söndürme araçları olan tulumbaları görmenin heyecanını yaşadılar.

Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen gezi sırasında öğrenciler geçmişte yaşanan yangınların nasıl ve hangi araçlar kullanılarak söndürüldüğü konusunda bilgi sahibi oldular.

 

Rehberler gezi sırasında ayrıca Padişah III. Murat’ın, 1579 yılında İstanbul’un değişik semtlerinde çıkan yangınları söndürme çalışmalarıyla ilgili fermanlarının anlatıldığı belgeler hakkında da bilgi verdiler.

Yangın söndürmede kullanılan su fıçısından ilk motorlu itfaiye aracına kadar çok sayıda yangın söndürme aletlerini yakından görme imkanı bulan öğrenciler, eskinin gönüllü itfaiyecileri olan tulumbacılara ait malzemeler, yaklaşık 150-200 yıllık tulumbalar ve 1700’lü yıllara ait çardaklı tulumba ve benzeri eserleri ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL GEZİLER        

 

İlçede yaklaşık 180 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,  Bilgi Evleri’nin özellikle öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine yönelik faaliyet gösterdiğini kaydetti. Çağırıcı, “Bilgi Evlerimizde, müzik, resim, karikatür, folklor, gibi 30’a yakın kulüp bulunuyor. Ayrıca düzenlediğimiz bu tür sosyal ve kültürel gezilere katılan öğrencilerimizin bilgileri de artıyor.” diye konuştu. 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.