Tarih: 01.01.0001 00:00 824

Şampiyon Oldu

3 senede tenis sporuna aşık olan 10 yaşındaki Sara Salıç, tüm ailevi olumsuzluklara rağmen, kendisine “Pitbull” lakabını kazandıran kortlara maddi imkansızlıklar nedeniyle veda etmek zorunda kaldı.

Şampiyon Oldu
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün devreye girince “Pitbull” raketine kavuştu.

Tenise aşık oldu

Belçika’da doğan ancak annesi Fatma Kazancı ve işlediği bir suç nedeniyle Silivri Cezaevi’nde hükümlü olarak tutuklu bulunan babası ile birlikte Büyükçekmece’ye göçen Sara, 7 yaşında tenisle tanıştı. 3 çocuğun büyüğü olan Sara, üvey babasının desteğiyle Büyükçekmece Jimnastik Kulübü’nde tenis eğitimi almaya başladı.

Gaziantep’te 3’üncü oldu

Yaklaşık 3 senede tenis sporunda büyük bir gelişim gösteren Sara, Değirmenköy’de kardeşi ile bir restoran işleten annesinin, tüm imkanları seferber etmesiyle, Florya’da ve Zekeriyaköy’de düzenlenen turnuvalarda dereceye girmeyi başardı. Çok daha  küçük yaşta bu spora başlayan arkadaşlarıyla mücadele eden Sara, Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na katılarak 3’üncü olmayı başardı.

Aile aidatı ödeyemedi

Ancak, ailesinin tüm çabalarına rağmen Büyükçekmece Jimnastik Kulübü’ne yapılan 360 liralık aylık ödemeler aksamaya başladı. Klüp, bir süre sonra Sara’yı turnuvalara götürmedi. Sara’nın düzenli olarak yapması gereken antremanlar da aksatıldı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ödeme yapamayan anne, kızını, “Tenise aşık oldum” diyerek anlattığı spordan, uzaklaştırmak zorunda kaldı.

Akgün devreye girdi

Ancak Sara’nın talihi, ücretsiz olarak düzenlenen Büyükçekmece Belediyesi’nin yaz okulu kurslarına katılmasıyla güldü. Burada İngilizce ve Bilgisayar kurslarına katılan Sara, kursların mezuniyet töreninde, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile tanıştı. Sara’nın tenisteki başarısını ve talihsizce veda etmek zorunda kalmasını dinleyen Akgün, devreye girerek tenis kortlarının “Pitbull”unu raketine kavuşturdu.

 

 

Minik şampiyonun heyecanı

Akgün’ün talimatıyla harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri Mimarsinan Koleji’nin Başantrenörü Süleyman Soysal ile bağlantıya geçti. Soysal, önceki gün Sara ile deneme atremanına çıktı. Heyecanı gözlerinden okunan minik şampiyon, yeni hocasının tüm talimatlarını yerine getirerek teniste kendisine yeni bir yol çizdi. Antreman eksiği bulunan Sara için özel kondisyon idmanları hazırlayacağını söyleyen Soysal, “Sara çok yetenekli bir çocuk. Kendisini daha da üst seviyelere çıkartmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Wimbledon’da izlemek istiyor

Sara’yı Wimbledon’da izlemek istediğini söyleyen Akgün, “Başarılı çocuklarımızın önünü açmak, her yöneticinin asli görevi olmalıdır. Çocukların karakter gelişiminde sporun olumlu etkisi tartışılamaz. Kalan iş artık Sara’nın kendisine düşüyor. Ben Hasan Amcası olarak elimden gelen desteği sonuna kadar vereceğim. Kendisine okul ve spor hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.