Tarih: 01.01.0001 00:00 1234

On Parmağında On Marifet

Çok küçük yaşta olmasına rağmen enstrümanlara aşırı şekilde merakı olan Tomakin, çok kısa sürede azmi ile Bağlama, Gitar, Piyano, Solo Keman, Kanun, Ud, Cümbüş, Tarcüş gibi birçok nefesli yaylı mızraplı ve vurmalı çalgıları p

On Parmağında On Marifet
 Yusuf Tomakin 15.11.1986 tarihinde Almanya’da doğdu. Aslen Ordu’lu olan Tomakin, müzisyen bir ailenin ferdi olması avantajı ile müzik hayatına 8 yaşında başladı. Çok küçük yaşta olmasına rağmen enstrümanlara aşırı şekilde merakı olan Tomakin, çok kısa sürede azmi ile Bağlama, Gitar, Piyano, Solo Keman, Kanun, Ud, Cümbüş, Tarcüş gibi birçok nefesli yaylı mızraplı ve vurmalı çalgılar çalarak profesyonel müzik hayatına atıldı.

“Müzik Yaşam Biçimi”

12 yaşında profesyonel olarak sahne almaya başladı. Bunun akabinde Aranjörlük eğitimini tamamlayan Tomakin 2002 yılında Almanya’da Studio Tomakinler Records adlı kendisine ait profesyonel müzik stüdyosunu kurdu. Çalışmalarını tüm hızı ile devam ettiren Tomakin Arabesk - Rock, Anadolu Rock başta olmak üzere her tarzdaki müzik türlerinden zevk alıp bu durumu yaşam biçimi olarak benimsediğini her defasında vurguladı. Tomakin aynı zamanda özellikle bestekâr kimliği ile akıllara kazındı.

Müzik dünyasındaki sayılı isimlerden olan Doğuş, Babutsa, Çelik, Sinan Yılmaz, Cankan vb gündemden düşmeyen sanatçıların popüler olan albümlerinde aranjör olarak imza attı.

Tomakin’in aynı zamanda klip yönetmenliği, Düzenleme, Mix mastering öne çıkan özellikleri. Tomakin, katıldığı televizyon programlarında beste yaparken hiç zorlanmadığını empati kurarak dahi rahatlıkla beste yapabildiğini, yüzlerce besteye sahip olduğunu söyledi. Arap ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülkeden sanatçılara albüm yaptı.Tomakin’in bir çok eseri kral televizyonunda aylarca üst sıralarda yer aldı ve Şarkıları sosyal medyada fenomen olmuş milyonlarca kez tıklanmıştır.

En çok sevilen dillerden düşmeyen Eserleri ;

Ömre Bedel

Gidersen Beni de al

Son bakış

Ölümüne seninim

Hastasıyız dede

Mucuk Mucuk

Açık oturum

Haber: Adom Ajans

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.