Tarih: 23.09.2013 12:14

Hanımlara Özel Yatırım

Facebook Twitter Linked-in

 Yapılan dev yatırımlar sayesinde çehresi değişen Tepecik’te, Kültür Merkezi inşaatının da sonuna gelindi. Özellikle Tepecikli kadınların sosyal hayata katılmalarını sağlamak üzere bölgeye kazandırılan eserin çevre düzenleme çalışmaları şimdiden başlatıldı.

 

Tepecik yeniden şekilleniyor

Uzun süren imar çalışmasının ardından yapılan dev yatırımlarla yeniden şekillenen Tepecik, bölgedeki sosyal hayatı canlandıracak bir eser olan Tepecik Kültür Merkezi’ne kavuşuyor. Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal hayata kazandıracağı en önemli eserlerden birisi olan kültür merkezinin bitimine sayılı günler kaldı. Büyükçekmece-Çatalca yolu üzerinde Kültür Merkezi fonksiyonuna uygun olarak yeniden planlanan eserin, çevre düzenleme çalışmaları şimdiden başlatıldı.

 

Hanımlar evlerinden çıkacak

Tepecik’in bir çok yerinde yeni eserler yaptırarak bölgeyi köhneleşmiş yapısından kurtarmak üzere çalışmalarını sürdüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik’te yaşayan hanımları evlerinden çıkartarak sosyal hayata kazandıracak Tepecik Kültür Merkezi’nin yapımı için talimat vermişti. Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, verilen talimat üzerine harekete geçerek Çatalca yolu üzerinde bulunan eski Jandarma binasını bir yıl metruk halde kaldıktan sonra Kültür Merkezi fonksiyonuna uygun olarak yeniden planlamıştı.

 

Çevre düzenlemesine geçildi

Plan şemaları ve cepheleri yeniden düzenlenen yapı, yaklaşık yüzde 50 oranında genişletildi. Bölgedeki acil ihtiyaç göz önünde bulundurularak yoğun bir çalışma sürdüren Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, kaba inşaatı tamamlayıp, çevre düzenlemesine geçti. Binanın 50 metrekarelik bodrum katı teknik birim olarak planlandı. Zemin katta ise 105 metrekarelik bir kütüphane, 58 metrekarelik okuma odası, 55 metrekarelik bilgi ve internet odası, 50 metrekarelik çocuk oyun odası ve 340 metrekarelik kafeterya-sergi-satış salonu oluşturuldu.

 

Her şey düşünüldü

Birinci katta ise 105 metrekarelik müzik salonu, 25 metrekarelik dinlenme salonu, 40 metrekarelik bilardo salonu, 26 metrekarelik satranç salonu ve çeşitli branşlarda ücretsiz derslerin verileceği 35 metrekarelik bir sınıf planlandı. Tepecikli vatandaşların sosyal yaşamına renk katacak binanın birinci katında 45 metrekarelik bir spor salonu da düşünüldü. Binanın ikinci katında ise 105 metrekarelik bir müzik salonu oluşturuldu. Bunun yanısıra belediyenin verdiği ücretsiz eğitim kursları için 50’şer metrekareden 4 ayrı atölye planlandı.

 

Sosyal belediyecilikte örnek yapı

Toplamda 690 metrekare kapalı alana sahip olacak yapı, Tepecikli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik hazırlandı. Yaptırdığı sosyolojik araştırmalar sonucunda belirlediği eksiklikleri gidermek adına Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün önderliğinde örnek bir sosyal belediyecilik anlayışı geliştiren Büyükçekmece Belediyesi, yapılacak dev kültür merkezinin işleyişini de şimdiden planladı. Yapı, geçmiş dönemlerdeki yönetimlerin ilgisizliğinden dolayı eve kapanarak sosyal hayattan uzaklaşmak zorunda kalan Tepecikli hanımlara hizmet etmek üzere hazırlandı.

 

Ücretsiz nikah yapılabilecek

Belediye, Kültür Merkezi’nde ücretsiz meslek kursları vererek bölgede yaşayan kadınların eğitimlerini ve ekonomik güçlerini geliştirmelerini hedefledi. Atölyelerde çeşitli dallarda üretim yapacak olan Tepecikli hanımlar, yine aynı binada eserlerini sergileyebilecek, ya da ürettiklerinı satarak ekonomik kazanç elde edebilecek. Bunun yanısıra kadınlar, kültürel alanlarda gerçekleştirilecek her faaliyetten ücetsiz olarak faydalanabilecek. Çocuklu hanımlar, her ayrıntının titizlikle düşünüldüğü binadaki oyun salonları sayesinde faaliyetlere rahatlıkla katılabilecek. Çocukların kişisel gelişimlerini sağlamaları adına çeşitli aktivitelerin de düşünüldüğü salonda, 7’den 70’e herkes, kendisi için birşeyler bulabilecek. Büyükçekmece Belediyesi, bu dev kültür hizmetini vatandaşlara ücretsiz olarak sunacak. Ayrıca, vatandaşlar, yapının içerisindeki müzik odalarında, nikah gibi organizasyonlarını ücretsiz olarak yapabilecekler.

 

Kültür seviyesinden de sorumluyuz

Şehirlere yapılan yatırımların vatandaşların kültür seviyelerini yükseltme şansı ile doğru orantısının olduğunu savunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik Kültür Merkezi’nin bu anlamda çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Kültür merkezinin planlanması aşamasında bölgede yaşayan vatanşların ekonomik düzeyinin de düşünüldüğünü vurgulayan Akgün, “Tepecik’teki yatırımlarımız ihtiyaçlara bağlı olarak son hızıyla devam ediyor. Ancak bizim anlayışımız gösterişli taş binalar yaparak kaderlerini terketmek üzerine kurulu değildir. Şehirleşmeyi yapan yerel yöneticiler, aynı zamanda şehirlerindeki kültür düzeyinden de sorumludur. Avrupa kentlerinin gelişmişlik oranları, kültür seviyeleri ile belirlenir. Biz de yönetimimle birlikte Avrupa Kenti statüsüne sahip olan Büyükçekmece’nin her bölgesinde, kültür için de hizmet üreteceğiz. Kültür hizmeti üretmek, asfalt atmak ve çöp toplamak gibi asli görevlerimizdendir” diye konuştu.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —