GÜNCEL 10.10.2013 11:36:00 295 0

Afrika’yı Yaşatacağız

Yeryüzü Doktorları Kurban Bayramı’nda altı ülkeye gönderdiği ekipleri ile birlikte 2 ülkeye de Gönüllü Sağlık Ekipleri gönderiyor. ‘Sen Payını Ayır, O Sahibini Bulur’ mesajı ile 2013 Afrika Kurban Organizasyonunu başlatan Yeryüz

Afrika’yı Yaşatacağız
 Yeryüzü Doktorları İslam Dünyası’nda Hac ve Kurban coşkusunun yaşandığı Kurban Bayramı sürecinde vekâlet yolu ile kurban ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen hayırseverlerin katkıları ile Afrika’nın yoksul ülkelerinde kurban organizasyonu yapıyor. Beslenme yetersizliğinden doğan tıbbi sorunların önlenmesine de yardımcı olan bu organizasyonda bayram coşkusunu sağlık bayramı ile de pekiştirmeye hazırlanan Yeryüzü Doktorları, gönüllü sağlık çalışanları ile bölge halkına sağlık hizmeti verilecek.

2 ülkede kurban sevinci, sağlık şenliği ile birleşecek

Yeryüzü Doktorları Kurban Bayramı süresince Nijer ve Sierra Leone’de bağışçıların kurbanlarını keserken gönüllü doktorlar da muayeneler yapacak. Gönüllü Sağlık Ekipleri içerisinde yer alan gönüllü eczacılar ise yanlarında getirdikleri ilaçlarla bölge halkına sağlık yardımında bulunacak.

Nijer’in Maradi bölgesi ve çevresindeki köylerde 3 dahili branş uzmanı doktor ve 1 eczacı ile yürütülecek sağlık kampı ile sağlık erişimi çok sınırlı olan köylülerin acil tıbbi ihtiyaçları giderilecek.

Sierra Leone’de ise ağırlığı kadın ve çocuklar olmak üzere 3000’ne yakın hastanın muayene edilmesi ve tedavi için ilaçlarının verilmesi hedefleniyor. Gönüllü Sağlık Ekibi, 12-20 Ekim 2013 tarihleri arasında Freetown yakınındaki Mabere bölgesindeki köylerde 3 dahili branş doktoru ve 1 eczacı ile sağlık hizmeti verecek.

Aralarında Yönetim Kurulu II. Başkanı Uzm. Dr. Havva Sula ve Yeryüzü Doktorları Sözcüsü Dt. Süleyman Gündüz’ün de bulunduğu ekip önümüzdeki dönemde bölgede uygulanmak istenen Umut Köyleri projesi için bir değerlendirme de yapacak.

Kongo’da Umut Köyleri kurulacak

Yeryüzü Doktorları ulusal ve uluslararası bir inisiyatif ile birlikte Demokratik Kongo’da “Umut Köyleri” adında kapsamlı bir Şenlendirme Projesi üzerinde çalışıyor. Bölgeye gidecek gönüllü uzmanlar Yeryüzü Doktorlarının işlettiği ve yakın zamanda açılacak ek hizmet binaları ile 100 yatak kapasitesine ulaşacak olan Hewa Bora Hastanesinin de son hazırlıklarını gözden geçirecek ayrıca 5 farklı köyde Anne ve Çocuk Sağlığı hizmeti verilen Sağlık Merkezlerinin Umut Köyleri Projesi kapsamında dönüşümü ile ilgili planlamalar yapacak.

Yetersiz Beslenme Dünyanın Bir Numaralı Sağlık Sorunu

Yeryüzü Doktorları özellikle eksik beslenmenin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri ile çocukların protein, vitamin, mineral ve B12 ihtiyaçlarını düşünerek kurban bağışını teşvik ediyor. Birleşmiş Milletlere göre şu an dünyanın bir numaralı sağlık sorunu yetersiz beslenme. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ise yılda yaklaşık 10 milyon bebek 5 yaşına gelmeden açlıktan ölüyor. Yeryüzü Doktorları yetersiz beslenme ile mücadele kapsamında yürüttüğü Beslenme Sağlığı Merkezleri kampanyası ile 60 binin üzerinde anne ve bebeğe ulaştı. Kurban bağışları için isehttp://kurban.yyd.org.tr sitesi ziyaret edilebilir

 


Anahtar Kelimeler: afrika kurban bayramı

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.