ESENYURT GAZETESİ 25.10.2013 18:37:00 265 0

Esenyurt'ta Hayvanlar Günü

Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden çocuklar hayvanlara sevgi selinde bulunarak, onlara şiddet uygulanmaması için çağrıda bulundu.

Esenyurt
 Orman ve Su işleri İstanbul İl Müdürlüğü tarafından Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde yüzlerce çocuk, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü dolayısıyla İstanbul’un en büyük ve en modern hayvan bakım evi olan Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde barınan hayvanları ziyaret etti. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve hayvanların önemini kavramak amacıyla gerçekleştirilen programda yüzlerce çocuk, barınakta yaşayan kedi, köpek ve güvercinleri yakından tanıma fırsatı buldu. Hayvanlara temas ederek onları seven çocuklar, yetkililerden de hayvanların bakımı hakkında bilgi aldı.

 

İnci, “ Hayvanlarında canları var”

Esenyurt Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin örnek bir tesis olduğunu belirten İlçenin yeni Kaymakamı Ekrem İnci, “Dünya hayvanlar gününde böyle güzel bir tesisi görmek bizi çok mutlu etti. Ben gerçekten böyle güzel bir hayvan barınağını İstanbul ilimizde ve özelikle Esenyurt ilçemizde olmasından çok mutluluk duydum. Hayvanların da canları var ve biz özellikle sokaklardaki hayvanları böyle güzel mekânlara getirerek onların sağlıkla ilgili problemlerini, yeme içmelerini temin ederek onların bütün problemlerini çözmeliyiz. Sayın belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu ve tüm ekibine böyle bir tesis açtıkları için teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Adıgüzel, “Örnek bir barınak”

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Mehmet Adıgüzel ise,  “Bu güzel tesisi yaptık. Şuanda onun övüncüyle yaşıyoruz. Bu güzel hayvanlarımızı koruma altına aldık. Burada barındırıyoruz. Tesisimiz İstanbul’da örnek bir barınaktır. Sayın belediye başkanımıza bu tür güzel yerler yaptığı için şahsım ve tüm vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Veteriner Kılıç, “ Hayvan sevgisi için çalışıyoruz”

Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Kılıç da isteyen vatandaşların barınaktan hayvan sahiplenebileceğini söyledi. Kılıç, “Hepimizin dünya hayvanlar günü kutlu olsun. Bu vesileyle çocuklarımız barınağımızı ziyaret ediyorlar. Biz de elimizden geldiği kadarıyla çocuklarımıza hayvan sevgini vermek için elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Çocuklar hayvanlarla vakit geçirdi

9’uncu sınıf öğrencisi Beyza Odabaş, “Bence hayvanların kafeste tutulması kötü oluyor ama sağlık açısından daha önemli” diyerek, hayvanlara şiddet uygulanmamasını ve onlarla empati kurulması gerektiğini belirtti. 8’inci sınıf öğrencisi Hakan Türkoğlu, “Bugün öğretmenlerimiz sayesinde hayvan barınağına geldik. Güzel hayvanları gördük. Kedileri, köpekleri gördük. Köpek besliyorum. Hayvanlara vurmasınlar, hayvanlara da yazık” derken bir başka öğrenci Mehmet Niştakçı ise, “Bugün hayvanlar günü. Öğretmenler sayesinde buraya geldik. Köpek de besledim.' dedi.

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.