Tarih: 26.10.2013 16:10

Başkanlığı Alıp Döndüler

Facebook Twitter Linked-in

 Yerel yönetimlerin zirvesi olarak bilinen Dünya Belediyeler Birliği seçimlerini milli bir mesele olarak gören ve bu yüzden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte seçimlerin yapılacağı Fas’ın Başkent’i Rabat’a giden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, başkanlığı Türkiye’ye getirmenin milli bir görev olduğunu söylemişti. Böyle görevlerin yerine getirilirken parti ayrımının kesinlikle yapılmayacağını vurgulayan Akgün, CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile birlikte AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a destek olmak üzere yanında yer almışlardı.

Başkanlığı alıp döndüler

Dünya Kongresi’nde 130’a yakın ülkeden 3 binden fazla yerel yönetim lideri katıldı. Belediye başkanları ve bölgesel yönetimlerin liderlerinin katıldığı kongrede Dünya Başkanlığı seçimlerine Kadir Topbaş rakipsiz girdi. Kongreye katılan delegeler Topbaş’a 3 yıl için 2016 yılına kadar UCLG Dünya Başkanlığı’nı sürdürmek için yetki verdi. Dünya Başkanlığı görevini 3 yıldan bu yana sürdüren Topbaş, “2010 yılında Meksika’da yapılan bir önceki Dünya Konseyi’nde çekişmeli bir seçim süreci sonucunda başkanlığa seçilmiştim. Bu seçimlerde kongre delegelerinin tam desteği ile rakipsiz olarak Dünya Başkanlığı’nı sürdürme noktasında yetki aldım. Yeniden seçilmiş olmamdan dolayı ülkem ve şehrim adına onur duydum. İstanbul’un adını zirvede tutmaya devam edecek olmamız da ayrı bir gurur vesilesi” diye konuştu.

Başkanlardan fikir alışverişi

Seçimlerin tamamlanmasının ardından liderler memleketlerine geri döndüler. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Dünya Kongresi’ndeki Başkanlık seçimlerinde Topbaş’ın zirvede yer almasının Türkiye açısından gurur verici olduğunu söyleyerek, “Dünyanın neredeyse her bölgesinden belediye başkanlığı yapan meslektaşlarımızla görüşme imkanımız oldu. Bu vesileyle fikir alışverişinde bulunduk. Vatandaşlarına hizmet üretmek ile yükümlü olan yerel yöneticiler, ufuklarını genişleterek yöneticilik yaptıkları bölgede dünya standartlarını yakalamakla mükelleftirler. Ülkemiz ve biz yerel yöneticiler açısından çok faydalı bir kongre gerçekleşti. Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı bir kez daha Türkiye’ye kazandıran Topbaş’ı tebrik ediyorum ve görevinde başarılar diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —