Tarih: 26.10.2013 16:37

Sakın Çocuklarınıza Bunu Söylemeyin

Facebook Twitter Linked-in

 Prof. Dr. Üstün Dökmen,  özellikle çocuklara 4-5 yaşlarındayken ‘beyaz yalan’ dediğimiz yalanların yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Aslında farkında olmadan çocuğu yalana hazırlarız. Çünkü çocuklar her şeyin farkındadır. Hemen hemen birçok şeyi idrak edebilir ve anlayabilirler. Bu sebeple bırakın ciddi yalanı ‘küçük beyaz yalan’ dediğimiz yalanları dahi söylemeyin” diye konuştu.

Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen2013-2014 Kültür Sanat Etkinlikleri”ne konuk olan Prof. Dökmen tiyatral gösterili sohbetinde anne ve babalara önemli tavsiyelerde bulundu. Çocuk yetiştirirken yapılan yanlışlar üzerinde duran Dökmen,  “kendin olma” konusunda da önemli tavsiyelerde bulundu. Ebeveynlerin çocuk yetiştirirken yaptıkları hatalara dikkat çeken Prof. Dökmen şunları söyledi:

“Özellikle çocuklara 4-5 yaşlarındayken ‘beyaz yalan’ dediğimiz yalanlar söyleriz. Aslında farkında olmadan çocuğu yalana hazırlarız. Çünkü çocuklar her şeyin farkındadır. Hemen hemen birçok şeyi idrak edebilir ve anlayabilirler. Bu sebeple bırakın ciddi yalanı, ‘küçük beyaz yalan’ dediğimiz yalanları da söylemeyin”

“ÇOCUK DÖVMEK AHLAK DIŞIDIR”

Kendisini ilgiyle izleyen Bağcılarlılara önemli uyarılarda bulunan Dökmen, konuşmasında ayrıca çocukların dövülmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Dökmen, “Genel olarak çocuklarımızı döveriz. Ancak herhangi bir yerde konu ‘dayaktan’ açıldığında da ‘çocuklarımıza fiske dahi vurmayız’ deriz. Bir yetişkinin çocuk dövmesi ahlak dışıdır.” dedi.

 

”HEM DÜŞÜNDÜRDÜ HEM GÜLDÜRDÜ”

 ‘Kadın ve Annelik’ konularında bir çok konunun yanlış bilindiğini belirten Prof. Dökmen, annelik duygusunun içgüdüsel değil tamamen öğrenilen bir süreçten oluştuğunu belirtti. Prof. Dökmen şunları söyledi:

“Eğer, annelik duygusu içgüdüsel olsaydı; anne olan kimseler çocuğunu camii avlusuna ya da sokağa bırakıp kaçmazdı. Anneliği kimisi öğrenmiştir yapar kimisi de öğrenememiştir yapamaz. Prof. Dökmen, tiyatral gösteriyle gerçekleştirdiği programında izleyenleri hem düşündürdü hem de güldürdü.

Kültürel programlarla ilgili açıklamada bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede kültür-sanat programlarında birbirinden kıymetli isimleri buluşturduklarını belirterek, “Bu programları yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —