Tarih: 29.10.2013 17:26

90. Yıla Yakışır Tören

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul’un makamında Büyükçekmece protokolünü kabul etmesiyle başlayan tören okulların katılımı ile kutlamalar Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanında devam etti.

 

Coşkulu kutlamada, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Topçu Albay Metin Demir ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin ile birlikte  vatandaşları selamladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Cumhuriyetin 90. Yılını kutlayarak ; “Cumhuriyet'i ayakta tutan yegâne kuvvet millettir” dedi.

 

Yurdakul, “ Bugün Cumhuriyetimizin 90. yılını kutluyoruz. Türk milletinin en büyük bayramdır. Büyük Türk milletinin bir ferdi olarak, bu mutlu güne kavuşmanın en derin sevincini ve heyecanını yaşamaktayım. Türk tarihinde Cumhuriyet’le geçen 90 yılda Türk toplumu çok büyük özellikler getirmiş ve medeniyet aşamasında sınıfını geçmiştir.  Cumhuriyet ,Mustafa Kemal ve arkadaşlarının önderlik ettiği, aynı zamanda asker, aydın, din adamı, esnaf, köylü halkımızın hep birlikte tarif edilmez gayetleri ile kazanılan milli mücadelemiz bir mutluluk ve hürriyettir” şeklinde konuştu.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Strazburg da olduğu için törene katılamadığını söyleyen Başkan Vekili Şahin, Başkan Akgün’ün mesajını ileterek Tüm ulusun Cumhuriyet Bayramını kutladığını söyledi.

 

 Törende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilkokul ve ortaokul kurumları arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler seyredilerek resmi geçiş töreni gerçekleşti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —