KÜÇÜKÇEKMECE 29.10.2013 17:14:00 355 0

KÜÇÜKÇEKMECE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNİ’NİN TEMELİ ATILDI

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan 46 üniteli merkezin temel atma törenine, Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıla

KÜÇÜKÇEKMECE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNİ’NİN TEMELİ ATILDI
 Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreni, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

 ' Burada bereket var'

 İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşan Müezzinoğlu, Aziz Yeniay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Biz önce insan, önce sağlık diyoruz. Sağlık bizim için önemli. Millet ve devlet anlayışımızın temelinde insanı merkeze aldık ve insana hizmeti ibadet saydık. Sağlık ağızdan başlar. Küçükçekmecelilerin 10 yıl önce böyle bir şey aklına gelse, güzel bir hayal diyecekleri bir şeyi bugün burada gerçekleştiriyoruz. 1994 yılında bu bölgede göreve başladığımda, bu ilçenin zenginliklerinin nasıl heba edildiğini Avcılar ve Yunanistan örnekleriyle gösteriyordum. 2002 yılından itibaren biz Yunanistan’ın başardıklarını katlamalı olarak başardık. Şu anda Yunanistan, 7 bin doktoru iş aramak için yurt dışına gönderiyor. Onları ülkemizde çalışmaya davet ediyorum. Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’ni açarken de çok büyük bu diyorduk. Ancak şimdi ek binasını yapıyoruz. Yolsuzlukla suçlayanlara sesleniyorum; biz yolsuzluk yapsak buraya para bulabilir miyiz? Biz 10 lirayla 30 liralık iş yapmanın peşindeyiz. Bunun içinde bereket vardır. Bunu hiçbir Avrupalı anlayamaz.”dedi.

 'Prim vermeyin'

 Ayrıca milletin büyük bir karamsarlığa itildiğini kaydeden Müezzinoğlu, geçmişte kapalı kapılar ardında milletin iradesine müdahaleler yapıldığını belirterek; günümüzde de ülkenin istikrarını bozmak isteyenlere prim verilmemesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti: “Bu millete yanlışlar yapıldı. Ancak çok şükür ki; Ak Parti 11 yıldır ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dedi. Bu ülkenin istikrarını bozanlara prim vermeyin, Gezi olaylarında bunu yapmak istediler. Kayıtsız şartsız egemenlik milletindir; bunun da yeri sandıktır. Millet ne derse o olur; yukarı diyorsa yukarı çıkarır, aşağı diyorsa aşağı indirir. Burada önemli olan o sandıktan gereken mesajı alabilmek. Biz dersimizi iyi çıkarıyoruz. Ama birileri ders çıkarmıyor; provoke ediyor. Bu ülkenin kalkınmasına engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecek; muasır medeniyetler seviyesine hep beraber çıkacağız.” dedi.

 ‘İSTANBUL VE TRAKYA’YA HİZMET EDECEK ÖNEMLİ BİR TESİS’

 Hüseyin Avni Mutlu da, “Sağlıklı bir toplum bizim olmazsa olmazımız. Bir toplum hem ruhen hem bedenen sağlıklı olmalı. Halkımızın en memnun olduğu kamu hizmeti sağlık hizmetleri. Bu nedenle ben Aziz Yeniay’a yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu güzel merkezin ilçemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”dedi. Aziz Yeniay ise Sağlık Bakanlığı’na ve Müezzinoğlu ile İstanbul İl Özel İdaresi’ne teşekkür ederek, “2004 yılında 80 bin kişiye barakamsı yapılar içerisinde tek bir sağlık ocağında hizmet verilmeye çalışılırken, bugün onlarca sağlık yatırımı var ilçede. Dünyanın gıptayla yaklaşacağı bir sağlık hizmeti noktasına geldik. Burası İstanbul ve Trakya’ya hizmet edecek çok önemli bir tesis.”dedi. Hayrettin Çelik de konuşmasında, yeni sağlık tesisleri yapılmasının yanı sıra, son teknoloji cihazların da alınarak, hasta sayısıyla beraber sağlık hizmetlerinin de büyüdüğünü ve İstanbul’un sağlık sektörüne öncülük eden bir kent haline geldiğini söyledi.

 

12.292 metrekare alan üzerindeki 46 üniteli, içerisinde 2 lokal ameliyathane, 6 poliklinik, 6 laboratuvar, 104 kişilik konferans salonu ve kapalı otopark bulunacak olan merkezin yapımı Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun butona basmasıyla start aldı.

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.