Tarih: 06.11.2013 10:32

Bakan Kılıç’tan Öğrenciye Ödül

Facebook Twitter Linked-in

 Dünya ikinciliğinde büyük pay sahibi olan İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz’un da yer aldığı Olimpik Yay Yıldız Erkek Takımı şampiyonada ABD, Rusya, Çin Taipei gibi okçuluğun önde gelen ülkelerini yenerek finale kadar çıkmış finalde Fransa’yı geçemeyerek Dünya ikincisi olmuştu. Ödül töreninde konuşan Mete Gazoz, kendileri için önemli bir turnuvayı geride bıraktıklarını söyleyerek, “Ülkemizi temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Çok heyecanlı bir turnuva oldu. Finale kadar çok önemli rakipleri yenerek ülkemize gümüş madalya kazandırdık. Bu başarının önümüzdeki şampiyonalar için bizlere büyük bir motivasyon sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

 

Okçuluk sporu ile uğraşan bir aileden gelen Gazoz’un babası aynı zamanda milli sporcunun antrenörlüğünü de yapmakta. “Okçuluğa 3 yaşında yay gererek başladım. Babamın aletleriyle oynuyordum.” diyen Gazoz 5 yaşında ok atmaya 8 yaşında ise yarışmalara katılmaya başladığını ifade etti.

 

Başarılı okçunun babası Metin Gazoz da oğlunun sporla küçük yaştan itibaren ilgilendiğini belirterek, Mete’nin gelecek için önemli bir okçu olacağına inandığını söyledi. Gelecek yıl planlamaları içinde Dünya Gençler Olimpiyatı ve Avrupa Şampiyonası olduğunu söyleyen baba Gazoz, hedeflerinin bu şampiyonlara en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu vurguladı.

 

Bakan Ödül Dağıttı.

 

Bu yıl uluslar arası organizasyonlada dereceye girmiş çeşitli spor dallarından yaklaşık 200 sporcuyu kabul eden Bakan Kılıç, başarılı sporculara çeşitli hediyeler verdi.

 

Törende ayrıca, milli sporcular Bakanı Kılıç'a baston, forma ve çiçek hediye etti. Kazandıkları kupaları da beraberinde getiren sporcular, Bakan Kılıç ile birlikte fotoğraf çektirdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —