Tarih: 06.11.2013 13:28

Çöpler Yerin Altında

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece’nin nüfus oranı bakımında en küçük mahallesi konumunda olan Cumhuriyet Mahallesi’nin 3 dönemden bu yana muhtarlık görevini sürdüren İhsan Alev, Büyükçekmece Belediyesi’nin mahallelerine yaptığı yatırımlar sayesinde çağdaş bir görüntüye kavuştuklarını söyledi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla belediye ekiplerinin bölgede titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Alev şöyle konuştu:

8 bin öğrenci var

“Üç dönemden bu yana muhtarlık görevini sürdürüyorum. Cumhuriyet Mahallesi, nüfus oranı bakımından en küçük mahalle konumunda bulunuyor. Ancak mahallemizde okulların yoğunluğu nedeniyle gündüz nüfusu yaklaşık 2 kat oranda artış gösteriyor. 6 bin nüfusu olan Cumhuriyet Mahallesi’ne her gün 8 bin öğrenci gelip gidiyor. Yerleşim yüzde 95 oranında yüksek bloklardan oluşuyor.

Sorun ortadan kalktı

Hal böyle olunca Cumhuriyet Mahallesi’nin en büyük sorunu ‘çöp’ oldu. Blokların önündeki çöp yığını Cumhuriyet’e yakışmayan bir görüntü oluşturuyordu. Büyükçekmece Belediyesi bu sorunu yer altı çöp konteynerleri ile çözdü. Genel olarak eğitim seviyesi yüksek olan vatandaşların yaşadığı mahallemizde bu sisteme çok çabuk adapte olundu. Çöpler yerin altına inince koku ve kötü görüntü sorunu ortadan kalktı. Sokak hayvanları da çöpleri dağıtamaz oldu.

Her talep değerleniyor

Çöpün yanı sıra yollara ciddi yatırım yapıldı. Asfaltlama ve tretuvar çalışmaları tamamlanınca mahallemiz çağdaş bir görüntüye kavuştu. Ayrıca son zamanlarda yapılan aydınlatma sayesinde günün her saatinde vatandaşlar gönül rahatlığıyla sokaklarda dolaşabilme özgürlüğüne kavuştu. Taksi durakları da yenilenerek Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine yakışır bir hale getirildi. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün, her talebimizi değerlendiriyor.”

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —